Najnovije vesti

Kada TAČNO dobijamo 100 evra?

Predsednik Srbije još jednom govorio o ekonomskim merama koje je nedavno predstavio i najavio i kada će svima biti uplaćeno 100 evra. Najavio je i “osnaživanje Er Srbije”.

Krajem marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je ekonomske mere za borbu protiv korona virusa, a tom prilikom najavljeno je i da će svi punoletni građani dobiti 100 evra bespovratne pomoći, a sada je poznato i kada će to tačno biti.

“Već oko 11. maja ćemo svim građanima Srbije uplatiti sto evra, negde u ta tri-četiri dana”, kazao je Aleksandar Vučić gostujući večeras na TV “Pink”.

“Imamo novca i imamo mnogo. Smejali su mi se za 100 evra, ali znate šta to znači za siromašne ljude. Japanci daju 850 evra, mislite da su Amerikanci ludi? Mi nismo takva sila, mi moramo to da dajemo iz realnih izvora, to radi Singapur, Hongkong, svi to rade…”, dodao je predsednik Srbije.

Najavivši zvaničan datum kada će svi građani naše zemlje dobiti pomoć od 100 evra, rekao je i zbog čega se te mere donose.

“Time podstičemo potrošnju i postičemo nadu, psihologija je pola ekonomije!”, poručio je Vučić.

On je rekao i da će Srbija pokušati da se postavi tako da se osnaže javna preduzeća. “Ne treba da se brinu u EPS-u i drugim preduzećima, Er Srbiju ćemo ozbiljno da osnažimo“.

Imaćemo najbolju ekonomiju u Evropi ove godine“, poručio je.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.