Ugostiteljski objekti će raditi do ponoći!

Ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je danas doneta odluka o dodatnom popuštanju epidemioloških mera.

Kisić Tepavčević je nakon sednice Kriznog štaba objasnila da će u skladu sa tim ugostiteljski objekti moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a ta mera stupa na snagu od sutra. Ministarka je saopštila da nisu donete odluke o proslavama matura, ali da bi se proslave tog tipa mogle očekivati ukoliko se održavaju u školama i u kontrolisanim uslovima.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić ocenila je da je današnja odluka Kriznog štaba da se dozvoli rad ugostiteljskim objektima napolju i unutra do ponoći još jedan bitan korak ka normalizaciji funkcionisanja ugostiteljsko-turističkog sektora.

Matić je apelovala pre svega na mlade ljude, kojima će najviše značiti produžavanje radnog vremena u ugostiteljstvu, da se vakcinišu u što većem broju, jer je imunizacija ključna da bi se zadao konačan udarac pandemiji.

Ona je dodala da će u okviru ublažavanja epidemioloških mera biti povećan dozvoljeni broj posetilaca kongresima na 200 ljudi. Prema njenoj oceni, ovo je od velikog značaja za dalji oporavak kongresnog turizma, koji je najelitniji i veoma unosan segment turističkog sektora.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.