Kampanja za prikupljanje sredstava za Istraživačku stanicu Petnica

Projekat za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac i Savet za Filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, obeležili su Nacionalni dan davanja pokretanjem kampanje za prikupljanje sredstava za Istraživačku stanicu
Petnica.

Ovim sredstvima biće obezbeđen inovativni spektrometar pomoću kojeg se lako i brzo identifikuju hemijske supstance i jedinjenja u uzorcima i koristi se u biomedicini, geologiji, ekologiji, astronomiji, hemiji, arheologiji i umetnosti. Spektrometar će pomoći mladim talentima da se bave naučnim radom i razvijaju svoje potencijale.

U sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Saveta za filantropiju, Nacionalni dan davanja obeležavaće se svakog 9. oktobra – na dan rođenja velikog srpskog naučnika i filantropa Mihajla Pupina. Cilj uspostavljanja Nacionalnog dana davanja je da se skrene pažnja javnosti na značaj negovanja vrednosti solidarnosti, dobročinstva i filantropije. Takođe, na ovaj dan će se ukazivati da je odgovorno ulaganje u strateške oblasti u našem društvu važno za bolju budućnost svih građana i građanki Srbije.

Obeležavanje Nacionalni dan davanja ove godine imalo je za cilj da podstakne kulturu davanja i solidarnosti u oblasti nauke i obrazovanja. Kompanije i pojedinci mogu se priključiti kampanji uplatom na namenski račun Srpskog filantropskog foruma 340-11021022-90, putem sajta dandavanja.rs ili slanjem SMS poruke na broj 4540 (cena poruke iznosu 100 dinara za sve mobilne operatere).

Projekat unapređenja okvira za davanje finansira USAID, a realizuje ga Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.