KO PREKRŠI NAREDBU O IZOLACIJI DO TRI GODINE U ZATVOR!

“Onaj koji prekrši naredbu o izolaciji dobiće do tri godine zatvora odmah”, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Printscreen RTS

On je rekao da postojeći zakon predviđa upravo tu meru – zatvor do tri godine, za one koji prekrše meru obavezne izolacije koju mu prepišu lekari, kada se vrate iz inostranstva.

“Svi koji dođu iz bilo kojih zemalja moraće 14 dana u karantin, a oni koji budu dolazili iz žarišta moraće i po 28 dana u karantin čak i ako nemaju simptome. Svako ko naruši ta pravila moraće do tri godine u zatvor”, kaže Vučić.

“Ovo je teška borba za nas. Biće svih ograničenja. Ne možemo srpskim državljanima da zabranimo ulaz u zemlju, ali ćemo svim ostalima da zabranimo, ne računajući Kineze koje ćemo da molimo da nam dođu”, rekao je predsednik na konferenciji za novinare na kojoj je proglasio vanredno stanje.

Izvor: Printscreen RTS

“Želim da ljudi razumeju, ovo radimo da bismo spasili i sačuvali zemlju”, kazao je..

On je uputio i ovu poruku celom našem narodu:

“Od 1804. godine smo ginuli, ginuli i ginuli. I dobro je da poštujemo svoju istoriju, tradiciju i da pokazujemo koliko volimo svoju zemlju. Mi se još nismo oporavili od svih ratova, tek nedavno smo oporavili našu ekonomiju da je sada zvezda u usponu u Evropi. Ovo će nas vratiti unazad, nas i sve druge. Zato pozivam srpski narod i našu braću koja žive sa nama – Mađare, Bošnjake, Rumune, Slovake, Rome, Albance, Hrvate, Slovence sve one koji žive u Srbiji, da budu disciplinovani, da sačuvamo našu Srbiju da se disciplinom borimo za našu budućnost.

Mi nećemo pokazivati takozvanu evropsku solidarnost već srpsku solidarnost sa Republikom Srpskom i preuzećemo deo tereta i mi. Sačuvaćemo i deo respiratora za ljude iz Republike Srpske. Ne smemo prema svom narodu da se ponašamo onako kako se prema nama ponašaju neki drugi”, rekao je predsednik.

“Predaja nije opcija, nikada nije bila i nikada neće biti. Borićemo se i pobedićemo”, zaključio je .

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.