Koalicija “Ujedinjeno Valjevo može” traži da GIK poništi izbornu listu Ruske stranke: “Na lažnoj ruskoj manjinskoj listi Rusa nema!”

Nakon što je Ruska stranka predala manjinsku izbornu listu za lokalne izbore 2. juna, saopštenjem za javnost oglasila se koalicija “Ujedinjeno Valjevo može”, tražeći od Gradske izborne komisije da poništi kandidaturu ove liste zbog, kako se navodi, očiglednog izigravanju Zakona o lokalnim izborima. “Na ovoj “ruskoj” manjinskoj listi Rusa nema”, ukazuju iz koalcije “Ujedinjeno Valjevo može”!

Screenshot_20240429_133929

“Na listi Ruske stranke koja se volšebno pojavila i podnela svoju kandidaturu za lokalne izbore u Valjevu kao lista nacionalne manjine ima Rusa isto koliko ima i vanzemaljaca – nijedan. Zapravo, veća je verovatnoća da je neko od kandidata sa ove liste vanzemaljac nego da je Rus. Radi se o običnoj prevari u režiji Srpske napredne stranke i izigravanju zakona koji daje mogućnost da liste nacionalnih manjina i bez prelaska cenzusa i sa manjim brojem potrebnih glasova osvoje odborničke mandate i uđu u lokalni parlament”,navodi se u saopštenju za javnost kolacije “Ujedinjeno Valjevo može”

Ova koalicija javno postavlja pitanje Gradskoj izbornoj komisiji kako je utvrdila da se radi o izbornoj listi ruske nacionalne manjine i traži da se kandidatura te liste poništi.

“Radi se o očiglednom izigravanju Zakona o lokalnim izborima. Na ovoj “ruskoj” manjinskoj listi Rusa nema. Cilj pojavljivanja ovakve lažne ruske manjinske liste na izborima je da se korišćenjem sentimenta prema Rusiji privuku nedovoljno informisani građani i tako i bez prelaska izbornog cenzusa od 3% osvoje odbornička mesta koja će onda biti priključena već podosta šarenom taboru Srpske napredne stranke. Srpska napredna stranka zna da u Valjevu gubi izbore, a ovo je samo očajnički pokušaj da prevarom nakon izbora nekako dođu do mogućnosti da formiraju skupštinsku većinu”, ističu iz ove opozicione koalicije.

“Ujedinjeno Valjevo može” poziva sugrađanke i sugrađane da ne nasedaju na “očiglednu prevaru SNS-a” i da ne glasaju za listu pod nazivom Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović.

“Ne smemo da dozvolimo da naprednjaci na prevaru još 4 godine uništavaju naš grad. Prenesite dalje – sVAnuće”, poručuje se u saopštenju.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply