Kolegijum Skupštine Srbije prvi put održan van Beograda

Valjevo je prvi grad u kome je održan Kolegijum Narodne Skupštine Republike Srbije van Beograda. Danas je održana 19. sednica kojom je predsedavao predsednik Skupštine Ivica Dačić, a kojoj su prisustvovali potpredsednici, šefovi poslaničkih grupa i sekretar Skupštine Srbije. S obzirom da je ova sednica održana u Valjevu, sastanku su prisustvovali načelnik Kolubarskog okruga i predstavnici opština Ljig, Osečina, Ub, Mionica i Lajkovac, kao i gradonačelnik Valjeva.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je nakon sastanka rekao da je na inicijativu poslaničkih grupa dogovoreno da u danima kada nema zasedanja Skupštine, budu održane sednice Kolegijuma, uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave.

„Na predlog predsednika poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića je dogovoreno da se današnji sastanak održi u Valjevu. Danas smo se dogovorili da sledeći sastanak bude u Novom Pazaru.

Razgovarali smo sanačelnikom Kolubarskog okruga i predsednicima opština i gradonačelnikom, koji su nam izneli pitanja o kojima bi narodni poslanici i Skupština mogi da pomognu. Nismo razgovarali o nekim političkim temama, međupartijskim odnosima i ostalim pitanjima, već isključivo o državnim temama, temama koje se tiču razvoja Srbije u celini, a naravno i Valjeva“, rekao je Ivica Dačić.

Načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević se zahvalio predsedniku Skupštine i poslanicima što su odabrali baš Valjevo za prvi grad u kome će van Beograda biti održana sednica Kolegijuma.

„Na radnom sastanku smo rekli šta mislimo da može pomoći građanima Kolubarskog okruga u vezi razvoja i republičkih projekata. I zamolili smo Skupštinu da svojim uticajem to prenese Vladi Srbije i predsedniku Republike. Imali smo i predlog o promeni zakona koji se tiče eksploatacije rudnih dobara, a radi se o vodi.

Svaka opština je iskazala svoje potrebe, a najviše u vezi finansijske pomoći za realizaciju već gotovih projekata koje imaju. Jedan od zahteva je da se put koji nas spaja sa budućnošću završi u datumu kad je rečeno 2022. godine. Svi predsednici su se složili da bez jakog i razvijenog Valjeva nema Kolubarskog okruga. A priori je završetak rekonstrukcije valjevske Bolnice, problem koji se ne može rešiti na kratke staze-aerozagađenje. Mi smo nosioci dva republička projekta, a to je brana Rovni Kolubara i veliki problem imamo sa komunalnim otpadom. Nadamo se da će „Eko Tamnava“ na proleće početi sa svojim radom. Svi predlozi su notirani i dobili smo obećanje da će nam se u tome pomoći“, zaključio je načelnik Kolubarskog okruga.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.