Koliko sad vrede besplatne akcije?

Oko dva miliona građana Srbije i dalje ima besplatne akcije velikih kompanije, prenosi RTS. Oni koji ih do sada nisu prodavali u ovom trenutku imaju pet akcija NIS-a, jednu Aerodroma “Nikola Tesla”, 31 deonicu kompanije “Telekom” i sedam akcija Akcionarskog fonda. Trenutno jedna akcija NIS-a na berzi vredi oko 590 dinara, aerodroma 1.530 dinara, dok se sa akcijama Telekoma i Akcionarskog fonda zasad se ne može trgovati na berzi.

Besplatne-akcije

Printscreen RTS

“Dosad je akcije NIS-a i aerodroma prodalo 2,8 miliona građana, dok akcijama Telekoma i Akcionarskog fonda ne može da se trguje na berzi. Njih i dalje poseduju svih 4,8 miliona građana. Prema poslednjim podacima na berzi, kada biste sada prodali svoje akcije NIS-a i aerodroma, dobili biste 4.500 dinara. To se vrši na šalterima pošta. Kada je reč o dividendama, odnosno novcu koji se može dobiti po osnovu akcija, on iznosi oko 5.000 dinara. Ako se neko ne seća koji je račun prijavljen za isplatu dividende, može tu informaciju dobiti na šalteru Poštanske štedionice. Ako je nekome otvoren namenski račun u Poštanskoj štedionici, on taj novac može podići i u toj banci, ali i na šalteru pošte, a potrebna je samo važeća lična karta. Prilikom ostavinske rasprave, potrebno je dati i podatak o akcijama. To može biti potvrda koju je Agencija za privatizaciju prosledila svim građanima, Ministarstvo privrede može izdati duplikat, a i notari mogu da se obrate Poštanskoj štedionici službenim putem i banka će im u tom slučaju dati sve podatke”, kaže Ivan Bojičić iz Banke Poštanska štedionica.

 

Izvor: rts.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.