KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO VALJEVU

U 16. kolu Prve lige Srbije, odbojkašice Valjeva su savladale gradskog rivala Srbijanku rezultatom 3-1 (21-25, 25-20, 28-26, 25-10) i tako joj se revanširale za poraz u prvom delu prvenstva. Borbena utakmica u kojoj se tri seta igralo sa velikom energijom za svaki poen da bi na kraju zasluženo trijumfovala ekipa Branislava Rupnjaka.

VA-SRB1

Srbijanka je manje grešila u prvom setu čiji je prvi deo protekao u rezultatskoj klackalici, vođstvo Valjeva 4-2, zatim prednost Srbijanke 5-7 pa onda opet aktivan rezultat za četu Milice Novaković 10-9. Dobar servis gošći, staložena igra na mreži i raspoložena Jovana Arsić doprineli su da Srbijanka preuzme inicijativu 12-14, 14-16 i 15-19. Domaćin nikako nije mogao da razvije svoju igru a kad je Srbijanka povela 15-20 bilo je jasno da će joj pripasti prvi set.

VA-SRB2

Valjevo je bolje otvorilo drugi set za vođstvo 4-2 nakon dobro plasiranih lopti Milice Novaković i uspešnog bloka na mreži. Ekipa Mila Rakića je odgovorila za 5-6 preko Tamare Rakić da vi vrlo brzo na semaforu stajalo 7-11 i 9-13. Serija preciznih servisa Ristivojevićeve zaustavila je nalet Srbijanke i vratila inicijativu Valjevu za 14-13 i 15-14. Jovana Arsić i Popadićeva bile su potom uspešne u bloku za novo vođstvo Srbijanke 15-17. Nakon izjednačenja 17-17 na liniju servisa stala je Lakićevićeva i to se osetilo u rezultatu. Popustio je prijem Srbijanke, Valjevo serijom 5-0 stiže do prednosti 22-17 i poenima Simićeve i Vujačićeve na kraju uspeva da osvoji ovaj set i izjednači rezultat.

Najviše uzbuđenja je bilo u trećem setu. U jednom momentu je Rakić na terenu držao kompletnu juniorsku šestorku koja se odlično držala protiv iskusnijeg domaćina. Tamara Rakić i Jovana Arsić snažnim smečevima su čuvali prednost Srbijanke ali je Novakovićeve sa linije servisa uzdrmala prijem gošći za 10-8. Zarićeva dobro plasiranim servisom nastavlja seriju i semafor pokazuje 13-8. Srbijanka se ne predaje, proradio je blok Popadićeve i Bojićeve, Arsićeva i Nedeljkovićeva pogađaju i evo novog brejka, 18-19. Nakon minuta odmora Branislava Rupnjaka, Valjevo ponovo podiže kvalitet igre u napadu, prijem je mnogo bolji pa Simićeva i Zarićeva uspešno pogađaju za 24-21. Domaćin potom ne uspeva da materijalizuje tri set lopte i Srbijanka se velikom borbenošću diže iz “mrtvih” i sa četiri uzastopna poena dolazi na prag osvajanja seta. U igri nerava, Valjevo je pokazalo veću koncentraciju i posle velike neizvesnosti osvaja ovaj set za vođstvo od 2-1.

VA-SRB3

U poslednjem setu je na terenu postojao samo jedan tim. Valjevo je sigurnom igrom držalo sve konce u svojim rukama. Srbijanka je imala veliki problem u prijemu tako da domaćin bez problema povećava prednost 6-2, 9-3 i 13-5. Razigrala se Tea Simić, Zarićeva je precizna u smeču a Blagojevićava čvrsta u bloku. Gošće su se predale i Valjevo lako stiže do devete prvenstvene pobede i novih bodova.

U sledećem kolu, Valjevo igra sa Zlatiborom u Čajetini dok Srbijanka gostuje Lazarevcu.

 

VA-014 BEZ GREŠKE-LAKI STAR NIJE MOGAO NIŠTA PROTIV LIDERA

Četa Đorđa Petrovića ruši sve pred sobom i serijom pobeda grabi ka ostvarenju cilja, plasmanu u Prvu ligu. VA-014 je juče u 15. kolu Druge lige Centar uspešno prebrodio još jedno gostovanje nakon što je savladao maksimalnim rezultatom Laki Star u Beogradu 3-0 (25-19, 25-15, 26-24). Sledećeg vikenda Valjevci dočekuju Slogu 2015 iz Petrovca na Mlavi.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.