KONCERT „PUTOPIS BESKONAČNOSTI“ GRUPE „POLIPTIH“

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ završetak uspešne Izlagačke sezone 2023 obeležava koncertom „Putopis beskonačnosti“ grupe „Poliptih“, koji će se održati u subotu, 16 decembra 2023. godine, sa početkom u 19 časova.

Poliptih - Plakat za koncert-1

Trio u sastavu Marko Tomić (tenor), Luka Jezdić (gitara) i Nataša Kristić (istoričar umetnosti), pripremio je sa gostima specijalan muzički program sa tradicionalnim i popularnim kompozicijama koje će publiku provesti kroz 13 različitih jezika i kultura sa idejom negovanja različitosti.

Sastav „Poliptih“ od osnivanja publici daruje drugačije, kreativne muzičke sadržaje. Svojom muzikom i kvalitetnim nastupima upotpunjuje kulturnu sliku grada. U saradnji sa Galerijom „Trnavac“ zajednički će biti poslata poruka da umetnost, bilo ona likovna ili muzička, govori univerzalnim jezikom razumljivim na celoj planeti i da kao takva ima jedinstvenu „veštinu“ i dar da spaja različite narode i kulture i da na najfinji način uspostavlja komunikaciju među njima.

Doprinos spajanju naroda širom sveta i različitih kultura je, uostalom, bila i ostala ideja vodilja u osnivanju i radu Internacionalnog umetničkog studija. Samo da podsetimo da je svoje radove u Galeriji „Studija“ do sada izlagalo preko 550 renomiranih umetnika iz svih krajeva sveta. Još jedna izuzetno uspešna izlagačka sezona se bliži kraju i „Studio“ sa ponosom ističe da je svoju poklon zbirku tokom 2023. godine uvećao za još oko 150 radova. Vredna kolekcija savremenog likovnog stvaralaštva s kraja 20. i početka 21. veka, koju „Studio“ baštini, sada broji preko 400 umetničkih dela.

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ raduje se međusobnom susretanju muzike i umetnosti objedinjenom u naziv „Putopis beskonačnosti“ u svom galerijskom prostoru, koji je širom otvoren za sve koji istinski žele da dožive muziku koju „Politpih“ donosi iz srca.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.