Koncert Vladimira Stupnjikova

Muzička škola “Živorad Grbić” Vas poziva na koncert Vladimira Stupnjikova (harmonika), koji će se održati u sredu, 25. januara, u 18 časova u svečanoj sali.

RDM_1731-1

Stupnjikov je jedan od najuspešnijih mladih harmonikaša u svetu, pobednik više od 30 međunarodnih takmičenja, muzičar koji koncertira širom sveta i nastupa u prestižnim koncertnim salama, član trija harmonika ,,Symmetry’’.

Rođen je 1996. godine u gradu Ufa (Rusija). Završio je Dečju muzičku školu br. 5 i Srednju specijalnu muzičku školu pri Konzervatorijumu ,,N. A. Rimski-Korsakov’’ u Sankt Peterburgu. Godine 2014. upisuje isti Konzervatorijum, koji završava 2019. godine, nakon čega postaje Asistent-stažer na Ruskoj akademiji muzike ,,Gnjesini’’ u Moskvi. U julu 2021. godine polaže prijemni ispit na prestižnoj Hochschule fur Muzik Wurzburg, na kojoj trenutno studira.

Poslednjih godina aktivno deluje na koncertnoj i takmičarskoj sceni u Rusiji i širom Evrope: Švajcarska, Mađarska, Portugalija, Španija, Francuska, Belgija, Slovačka, Italija, Nemačka, Litvanija, Estonija, Srbija. Osvajač je 4 najveća svetska takmičenja: Svetski kup, Svetski trofej, PIF Kastelfidardo i Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal, što ga svrstava među nekoliko najuspešnijih harmonikaša u svetu, koji su ostvarili ovaj rezultat.

Stupnjikov će 25. januara u 13 časova u svečanoj sali održati predavanje na temu muzičkog obrazovanja u Srbiji, Nemačkoj i Rusiji.

Gost koncerta je Aleksa Mirković, jedan od najuspešnijih bivših učenika valjevske muzičke škole, učenik generacije u MŠ “Kosta Manojlović” i dobitnik Nagrade Grada Valjeva, koji je trenutno na doktorskim studijama u Sankt Peterburgu.

Na programu će biti dela Baha, Rimskog-Korsakova, Kusjakova i Mirkovića.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.