Kovačević predvodio Srbiju do polufinala Svetskog juniorskog prvenstva!

Izvanrednom igrom mladi vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog juniorskog prvenstva u Beogradu, a Valjevac Aleksandar Kovačević (Valis) bio je najbolji strelac utakmice sa 4 gola! Srbija je pobedila vršnjake iz Hrvatske sa 12:7 (3:4, 3:1, 3:0, 3:2).

Kovacevic-protiv-Hrvatske-1

Kovačević protiv Hrvatske / Foto:Vaterpolo savez Srbije

Poslednjim golom na utakmici u strelce se upisao i drugi reprezentativac iz Valjeva Petar Stanić. Naš grad i Valisova škola vaterpola mogu biti ponosni da u najtrofejnijem srpskom sportu imaju dvojicu juniorskih reprezentativaca, koji posle osvojenog evropskog jure i svetsko zlato.

Naša reprezentacija se u četvrtak od 20.30 bori za plasman u finale protiv Holandije, koja je u četvrtfinalu iznenadila Crnu Goru i savladala je sa 12:7. U drugom polufinalnom meču sastaju se Mađarska i Španija od 19 sati.

Utakmice se uživo mogu pratiti na YouTube stranici FINA.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.