Kraj Tešnjarskih večeri

U sredu, 11. avgusta, zvanično je završena 35. gradska manifestacija ,,Tešnjarskih večeri“. Iza nas je sedam zanimljivih večeri. Poslednje festivalsko veče takođe je obeležio bogat i zanimljiv program. Možda najsimpatičniji i najdraži među posetiocima bio je Maskenbal, gde je sve odisalo smehom, igrom i kreativnošću. Težak izbor bio je na žiriju, da u svakoj  kategoriji izaberu ko je osvojio nagradu za: najduhovitiju masku, najtešnjarskiju masku, najnasmejanija maska, najupečatljivija maska i najbolja maska.

U kategoriji za decu godišta od 2018. do 2022. za nagradu za najduhovitiju masku osvojila je maska ,,Strongmen“. Titula najtešnjarskije maska pripala je takmičaru sa maskom ,,Lisica“. Za najnasmejaniju masku u ovoj kategoriji izabrana je maska ,,Akvarijum“. Najupečatljivija maska je ,,Strumflicko“, a najbolja maska bila je ,,Pećinski čovek“.

U drugoj kategoriji, za decu godišta 2017. za najduhovitiju masku izabrana je maska ,,Moana“, za najtešnjarskiju masku izabrana je maska ,,Špageta“, za najnasmejaniju masku izabrana je ,,Kuvarica“. Titule najupečatljivije maske i najbolje maske ponele su ,,More“ i ,,Mala sirena“.

Tesnjarske-veceri-Poslednje-vece-Maskembal-Valjevo-4

Sledeća kategorija, 2016. godište, nije bila ništa manje zanimljiva. Za najduhovitiju masku izabran je ,,Vampir“, za najtešnjarskiju masku  ,,Dinosaurus“, najnasmejanija maska bila je ,,Pogledaj“, najupečatljivija maska svima, pa i žiriju bila je maska ,,Korona virus“ a za najbolju masku izabrana je maska ,,Kraljica reciklaže“.

U kategoriji za decu uzrasta 2015. godište. Najduhovitija maska u ovoj kategoriji bila je ,,Mlada“, najtešnjarskija maska ,,Balonom oko sveta“, najnasmejanija maska je ,,Pantomimičar“, najupečatljivija ,,Mumija“ dok je najbolja maska u ovoj kategoriji ,,Konstrakta“.

U kategoriji školski uzrast i grupna maska, za  najduhovitiju masku izabrana je maska ,,Papuče za plažu“, najtešnjarskija maska je ,,Frajle“ najnasmejanija ,,Porodica Kremenko“, naupečatljivija maska je  ,,Padobranac“ dok je najbolja ,,Asketiks, Obeliks i Getafiks“.

Tokom dana, u restoranu ,,Fungi“ održano je predavanje profesora Dragana Nedeljkovića ,,Estetika, lepota, moda, ukusi, čula…“ Na platou ispred Doma kulture održalo se Istraživačko veče, dok je na letnjoj sceni Doma vojske održan poetsko muzički performans Bojana Belića i Momčila Trifunovića. Na kolubarskom keju, tradicionalno, održano je ,,Veče folklora“ na kojem su učestvovali CZNTК „Abrašević“, КUD „Кrušik“,  КUD „Gradac“, КUD „Đerdan“, Dom kulture „Izvor“, ANIP „Valjarica“, КUD „Abrašević“ dok je gost večeri Saša Mitrović-Ciga.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.