KRENULI RADOVI NA ČIŠĆENJU BRANE NA GRADCU

Početkom nedelje počeli su dugo najavljivani radovi na čišćenju „Berkove brane“ na Gradcu.  Vrednost radova je  3.645 500 dinara, bez PDV-a,  a na tenderu je kao najbolja  od  sedam prispeli  bila ponuda  konzorcijuma  valjevske firme „Kej“ i beogradske „ES Energo Servis“. Radovi na čišćenju brane  bi najduže trebalo da traju do mesec i po dana, mada se očekuje  da bi mogli biti završeni i pre.

Pravo na sliku zadržava : Valjevskaposla.info, Berkova brana – radovi .

Površina akumulacije je oko pet hiljada kvadratnih metara, dok je dubina taloga do dva metra i prema rečima Zorana Trifunovića,  načelnika Odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu ceni se da bi moglo  biti uklonjeno oko 13 hiljada kubika otpadnog materijala, koji će potom  biti deponovan u bazi u Beloševcu.

Pravo na sliku zadržava : Valjevskaposla.info, Berkova brana – radovi .

Branu na Gradcu je krajem sedamdesetih godina podiglo valjevsko preduzeće „Erozija“, od tada brana je čišćena samo tri puta, poslednji put 2009. godine. Branom je sve do nedavno , do donošenja novog zakona kojim vodotokovi drugog reda podpadaju pod nadležnost lokalne samouprave, gazdovalo JP „Srbijavode“.

Pravo na sliku zadržava : Valjevskaposla.info, Berkova brana – radovi .

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.