Letnje aktivnosti VK Valis

Iako je takmičarska sezona za seniore poodavno završena, VK Valis u mlađim kategorijama pomera granice uspeha.‚U vikendu pred nama, dečaci rođeni 2012. godine nastupiće na finalnom turniru prvenstva Srbije, koji se igra u Nišu. Oni su u polufinalnom krugu takmičenja bili bolji od Vojvodine, Bečeja i Spartaka, pa će se u konkrenciji osam ekipa boriti za naziv šampiona Srbije.

Valis1

Valjevci su u grupi sa Partizanom, Naisom i Radničkim, a nakon takmičenja sa ovim rivalima uslediće ukrštanje sa drugom grupom i nadmetanje za što bolji plasman. Nakon briljantnog učinka na polufinalnom turniru u Petnici i pobeda nad Tentom, Vojvodinom i Beogradom, 2011. godište narednog vikenda putuje u Suboticu, gde se igra finalni turnir prvenstva države na kojem učestvuje šest klubova.

Vidrice u završnicu unose bodove osvojene u Petnici protiv Vojvodine i Tenta, koji su se takođe plasirali u završnicu, a preostalo im je da snage odmere sa domaćim Spartakom, Šapcem i Partizanom.

Vredno je pomenuti i da se na pripremama mlađih reprezentativnih selekcija nalaze mladi golman Andrej Stojilković (2006.), kao i igrači 2009. godišta: Andrej Gojković, Aleksandar Ninović i Ognjen Stojilković, koji su osvojili peto mesto u Srbiji.

Kada je reč o reprezentativnim selekcijama, treba naglasiti da su šef stručnog štaba Valisa Miloš Saković i novi golman “vidri” Veljko Tomić, koji je stigao u redove Valjevaca iz niškog Naisa, na pripremama B reprezentacije Srbije u Južnoj Koreji.

S posebnim ponosom Valis iznosi podatak da su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Zagrebu, za devojke do 16 godina, boje Srbije branile tri Valjevke, Nika i Zoja Ratković, koje su članice beogradske Palilule, kao i najmlađa Milica Pavić, rođena 2010. godine.

IMG_20230706_213517

Nika je na većini utakmica bila najbolji strelac našeg tima, dok je Zoji (2009.) i Milici ovo bio prvi put da nose kapicu državnog tima, a Pavićeva se može podičiti i činjenicom da je bila standardni član prve postave Srbije.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.