Lokalni front na listi koalicije “Moramo” na predstojećim izborima

Valjevski Lokalni front, kao jedna od organizacija u sastavu Otvorene građanske platforme “Akcija”, postao je deo zeleno-leve grupacije “Moramo”, koja će nastupiti na predstojećim izborima. Osim OGP “Akcija”, koaliciju “Moramo” čine još pokret “Ne davimo Beograd” i “Ekološki ustanak”. U saopštenju za javnost Lokalnog fronta najavljeno je da će ovo udruženje građana iz našeg grada u narednom periodu predstavljati kandidate iz Valjeva, koji će se naći na listi “Moramo” i intenzivirati obuku članova biračkih odbora za “odbranu izborne volje građana na predstojećim izborima”.

moramo

Lokalni front Valjevo deo koalicije “Moramo” / Foto: Lokalni front

U saopštenju se navodi da je grupacija “MORAMO” obnarođena 19. januara na Dorćol placu u Beogradu, da su se na događaju prisutnima između ostalih obratili Nebojša Zelenović i Dušica Barović iz Otvorene građanske platforme “Akcija”, Dobrica Veselinović i Biljana Đorđević iz pokreta “Ne davimo Beograd” i Aleksandar Jovanović Ćuta i Danijela Nestorović iz “Ekološkog ustanka”. Ovom događaju su prisustvovali i valjevski “frontovci” Ivan Manić, Ljubomir Radović i Željko Trifunović, kao i, kako se ističe, brojni aktivisti i mnoge istaknute ličnosti srpskog društva. Tom prilikom predstavljen je slogan “Moramo” i vizualni identitet (zelena i ljubičasta boja), pod kojim će ova grupacija učestvovati na parlamentarnim i beogradskim izborima.

“Još jednom su upućeni pozivi ostalim opozicionim kolonama na dogovore o zajedničkom predsedničkom kandidatu. Predsednički kandidat mora da odiše državnim jedinstvom i da ima nacionalnu prepoznatljivost, kao i da bude ostvaren u svojoj profesiji. Organizacije koje su okupljene u “Moramo” su aplicirale za članstvo u evropskim zelenim, a uveliko su na terenu dokazane u borbi za vazduh koji ne ubija, čistu vodu i zemlju, demokratiju, i državu solidarnosti”, navodi se u saopštenju Lokalnog forna Valjevo.

moramo1

Koalicija “Moramo” / Foto: Lokalni front

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.