Lokalni front Valjevo: MALI KORAK ZA GRADSKU UPRAVU, VELIKI ZA GRAD

Od leta pretprošle godine, od časa kada je hrabri Aleksandar Obradović obelodanio mahinacije porodice Stefanović i drugih miljenika aktuelne vlasti kojima je oštećen „Krušik“, Lokalni front Valjevo gotovo neprestano podseća službenike grada na činjenicu da ovaj valjevski kolektiv nije nikakva sveta krava pod, kako se često kaže, „ingerencijom Ministarstva odbrane“.

Lokalni front Va je, za neuke i lakoverne, uporno ponavljao da je „Krušik“ akcionarsko društvo u kojem, štaviše, građani Valjeva poseduju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Ugovor o konverziji duga „Krušika“ prema gradskom budžetu u ove akcije zaključen je još u aprilu 2014. godine. Do pre nekoliko dana ova transakcija nije bila čak ni proknjižena u budžetskom računovodstvu!

Na pitanje odbornika Lokalnog fronta Valjevo, Ljubomira Radovića, postavljeno na poslednjoj sednici gradske skupštine, najzad je stigao željeni odgovor – da je 82 551 akcija „Krušika“, svaka u nominalnoj vrednosti od 10 000 dinara, uknjiženo dana 15. decembra 2020. godine na konto 111911 gradskog budžeta.
Za ovaj mali korak gradske uprave bilo je potrebno šest godina, osam meseci i četiri dana…

Da bi ovaj korak postao veliki za nas, obične građane Valjeva, potreban je još jedan napor gradske uprave: da imenuje svog predstavnika u Skupštini akcionara u HK „Krušik“ i na taj način ostvari prava koja po zakonu ima vlasnik kapitala vrednog preko 825 miliona dinara. Pravo, na primer, da barem upita kada će i kako „Krušik“ obezbediti sredstva za gašenje stare energane. Taj potez bi, podsećamo, za 20-25 odsto smanjio ukupnu količinu čestica koje godinama truju Valjevce.
Hoćemo li i na ovaj korak čekati šest godina, osam meseci i četiri dana?

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.