Lokalni front veoma zadovoljan svojim izbornim rezultatom

“Lokalni front, kao kičma Koalicije Moramo u Valjevu, veoma je zadovoljan svojim rezultatom i ovo je prilika da od srca zahvalimo Valjevkama i Valjevcima koji su nam u nedelju poverili svoj glas. Naša 1.232 glasa iz 2020. bila su prvi stepenik, ovih blizu 3.500 drugi. U narednih dvadesetak meseci, do novih gradskih izbora, nastavićemo da se u Skupštini grada, ali i na mnogim drugim mestima, borimo za sve građane Valjeva, ne samo za naše birače”, saopštilo je ovo udruženje građana, zahvalivši se desetinama svojih aktivista koji su, kako se navodi, u nimalo povoljnim uslovima, pomogli da Lokalni front ostvari ovakav rezultat. Zahvalnost je upućena i “svim prijateljima koji su u nedelju, na biračkim mestima, branili i najčešće i odbranili glasove građana Valjeva”.

Izbori-2022-Lokalni-front-LF

Ivan Manić, 37. kandidat Lokalnog fronta na listi koalicije “Moramo” glasao je na biračkom mestu Grad Valjevo sa ćerkom / Foto: Privatna arhiva

Frontovci su u informaciji za medije naveli “suvi jezik brojki”. “Prvi, preliminarni rezultati pokazuju daleko veću izlaznost nego 2020. godine. Gotovo 48.000 građana izašlo je na izbore, oko 27.000 njih nije. SNS je osvojila 16.640 glasova (34,77%), Ujedinjeni za pobedu Srbije 8.093 (16,91%), SPS 6.882 (14,38%), Nada 3.527 (7,37%), Koalicija Moramo 3.355 (7,01%), Dveri 2.493 (5,21%)…”

Ukazuje se da je, što se samih izbora tiče, ponovo zapaženo ono na što Lokalni front dugo ukazuje, a to su: nesređeni birački spiskovi, nespremnost (ponegde i nepismenost!) mnogih predsednika biračkih odbora, moda da u selima desetine “bolesnika” glasa od kuće, članovi biračkih odbora u prslucima SNS, mobilni telefoni, nepotrebne gužve i nered na biračkim mestima. “Ovo dokazuju zakazana ponovljena glasanja na devet biračkih mesta na području Valjeva”, ističe se u informaciji za javnost.

Takođe se komentariše da nije neobično ni to što je Republička izborna komisija u nedelju uveče priznala da rezultate čeka sa jednog mesta koje nije biračko mesto. Država se, kako je saopšteno, još jednom povukla pred partijom i svemoćnim marketingom, čija glazura pokušava da prekrije stvarnu sliku o glasanju građana Srbije. Da je ova slika lažna, prema Lokalnom frontu, pokazuje primer Valjeva,

“Mnogo veća izlaznost nego u junu 2020. godine na scenu je izvela nove aktere koji najavljuju daleko zanimljiviju borbu za mesta u budućem gradskom parlamentu. Matematika je nemilosrdna i Lokalni front ne veruje da će do juče neprikosnovena većina ostvarena u junu 2020. i dokazano nesposobna izvršna vlast moći dugo da kontrolišu zbivanja u gradu. Gradski odbori (ako postoje) Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije svojim gazdama u Beogradu pre svega moraju da objasne kako su i zašto zajedno izgubili preko 7.000 glasova za nekih dvadesetak meseci… Dela govore, zar ne?”, navodi se u saopštenju Lokalnog fronta.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.