Najnovije vesti

Lončar: Izbegavajte kontakte u narednih pet do sedam dana

Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana da bismo dobili rezultate i da pomogneno zdravstvenim radnicima, apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Koronavirus

Izvor: Printscreen RTS

“Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se poveća koncentracija virusa, svuda da prekinemo kontakt. Apelujem na sve ljude, nemojte da čekate mere, prekinite sve kontakte koji ne moraju da se dese. To je jedini načih. Da prekinemo kontakte u narednih pet do sedam dana, da dobijemo rezultat i da pomognemo zdravstvenijm radnicima”, rekao je Lončar gostujući na RTS-u.

Pozvao je građane koji su se vakcinisali da se ne opuštaju između dve dože vakcine, nego da budu disciplinovani i čuvaju se.

Lončar je za ponedeljak najavio sasatanak sa direktorima bolnica u Srbiji i dodao da će tokom sledeće nedelje zbog povećanja broja zaraženih neke od tih ustanova morati ponovo da se vrate u kovid režim rada.

Za četiri meseca, od 1. novembra 2020. do petka 5. marta nadležni organi ukupno su kontrolisali 339.708 objekata, a naplaćeno je 133.990.000 dinara kazni, a samo u petak je nepalćeno 3,7miliona dinara od kazni za nepoštovanje mera epidemijske zaštite, saznaje Tanjug u Ministarstvu zdravlja.

Precizira se da je u tom periodu obavljeno 341.955 nadzora, od čega su u 6.587 slučaja utvrđene nepravilnosti u vezi sa protivepidemijskim merama.

Izdato je 611 rešenja za nalaganje mera, izrečena 403 zahteva sudiji za prekršaje i 210 zabrana korišćenja objekata i obavljanja delatnosti zbog nepoštovanja mera zaštite od kovida 19, navodi Ministarstvo.

Prema dnevnom izveštaju Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija i inspekcija lokalnih sampouprava, konačan presek za 5. mart za područje 24 upravna okruga i Grad Beograd obavljen je nadzor u 3.072 objekta, i izrečeno 13 zabrana korišćenja objekata o obavljanja delatnosti, izdato je 112 prekršajnih naloga i izrečen novčane kazne u iznosu od 3.695.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.