Međunarodni dan obrazovanja

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je povodom Međunarodnog dana obrazovanja da je važno što se obrazovni proces održava i u uslovima COVID-a i što je omogućeno da nastava bude dostupna svima.

On je naglasio da je težnja države da obrazovni sistem u Srbiji bude inkluzivan, dostupan i kvalitetan i da se menja u skladu sa promenama i novim mogućnostima.

Obrazovni sistem unapređujemo tako da pruža znanja i veštine koje će omogućiti deci da budu samostalni i zadovoljni ljudi koji će doprineti svojim zajednicama“, rekao je ministar.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 24. januar Međunarodnim danom obrazovanja slaveći ulogu obrazovanja za mir i razvoj. Obeležava se od 2019. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.