MEMORIJAL “NIKOLE JEVREMOVIĆ GUŽVE” BIĆE ODRŽAN 2.-3. SEPTEMBRA

Jubilarni 10. Memorijal “Nikole Jevremović Gužve” održaće se 2. i 3. septembra, potvrdio je predsednik organizacionog komiteta dr Vojislav Andrić. Ove godine se pred Valjevcima neće pojaviti pobednik prošlogodišnjeg turnira, Metaloplastika iz Šapca zbog ranije preuzete obaveza učešća na turniru u Visokom. Pored domaćeg ORK Metalac, učešće su potvrdili Crvena zvezda, Partizan i Dubočica iz Leskovca.

CZ-MET

Nikola Jevremović “Gužva” bio je je jedan od najboljih rukometaša i trenera iz Valjeva a upokojio se 2010. godine. Jevremović je sa 17 godina zaigrao u valjevskom Metalcu, a potom je uspešno nosio dres beogradske Crvene zvezde i šabačke Metaloplastike sa kojom je osvojio Kup Jugoslavije. Pri kraju igračke karijere vratio se 1981. u Metalac, gde je uporedo sa igranjem započeo trenersku karijeru.

Potom je vodio Crvenu zvezdu, Metaloplastiku, Pelister iz Bitolja, Jugović iz Kaća, Berane, Partizan, Crvenku, Fidelinku iz Subotice i Budućnost iz Podgorice. Podgoričani su u uz njegovu pomoć, bili prvaci Crne Gore.

Takođe, Jevremović je vodio juniorsku selekciju Srbije, a od 1987. i Jugoslavije sa kojom je najveći uspeh ostvario na Svetskom prvenstvu u Grčkoj 1991. godine gde je osvojio zlatnu medalju. U toj ekipi je igrao i Dušan Novokmet, takođe Valjevac koga je “Gužva” kasnije trenirao u Pelisteru.

Takođe je osvajao medalje na Svetskim prvenstvima u Rijeci i Španiji, kao i peto mesto u Argentini. Jugoslovenske juniore, koji su bili evropski prvaci, vodio je uz Kasima Kamenicu, a bio je selektor generacije u kojoj je bio valjevski rukometaš Vlada Petrić Beli, koja je učestvovala na SP u Portugalu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.