Metalac skoro kompletirao tim za novu sezonu

Nakon turbulentnih događanja sredinom avgusta, skandaloznog raspuštanja prvobitno selektiranog sastava i odlaska skoro svih igrača sa trenerom Branislavom Ratkovicom usled problema oko pravdanja sredstava dobijenih od grada za drugi kvartal (zvanično), odnosno straha da li će skupa akvizicija Metalca za sezonu 2023-24 moći da bude finansijski ispraćena (nezvanično), stvari su, izgleda, bar za sada ponovo na svom mestu. Iskoristivši prelazni rok od 21. do 31. avgusta, rukovodstvo Metalca na čelu sa predsednikom u ostavci Vladanom Jankovićem, sportskim direktorom Mićkom Milinkovićem i prvim trenerom Sašom Milićevićem, je uspelo da ponovo okupi novu ekipu koja trenira dva puta dnevno.

Metalac trening (1)

Sa treninga novog sastava Metalca pod komandom Saše Milićevića / Foto: Sreten Pantelić

Dakle, u ovom trenutku Metalac praktično već ima 11 seniora, a u planu su nova pojačanja, Vraćeni su američki plej Keni Daj i krilo Filip Đuran, potpisali su još Matija Novković (pozicije 2/1), Milan Munižaba (3), Amerikanci Tajron Lajons (3/4) i Dešaun Tomas (5), Filip Vuksanović (5) i Aleksa Popović (4). Tu su još igrači iz prošlogodišnjeg sastava Marko Bajić i Aleksandar Teofilović, kao i Nemanja Janković, koji je navodno trebao da ode u Radnički iz Kragujevca, ali se izgleda predomislio.

Naravno, zahvaljujući treneru Vladimiru Paniću sa prvim timom rade i talentovana braća Aleksej i Dejan Obućina, Đorđe Gnjato, Aleksandar Milićević i Vojin Obradović.

Metalac trening (3)

Sa treninga novog sastava Metalca pod komandom Saše Milićevića / Foto: Sreten Pantelić

Trener Saša Milićević je izjavio da će verovatno biti još pojačanja i da se trenutno pregovara sa protivnicima oko odigravanja trening utakmica. Sa druge strane, prema rečima direktora kluba Mićka Milinkovića, Metalac ima vrlo interesantnu ponudu iz Kine da realizuje turneju koja bi počela učešćem na međunarodnom turniru uz učešće Valjevaca, Zlatibora iz Čajetine i dva renomirana domaća kluba. Ukoliko sve bude bilo kako je dogovoreno, Metalac bi krenuo put Kine 13. septembra, a moguće je da tamo odigra još mečeva.

Metalac trening (2)

Sa treninga novog sastava Metalca pod komandom Saše Milićevića / Foto: Sreten Pantelić

Inače, AdmiralBet Košarkaška liga Srbije zvanično počinje 1. oktobra kada Metalac u uvodnom kolu igra protiv Zdravlja u Leskovcu

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.