METALAC U ZAVRŠNICI SRUŠIO DINAMIK U VALjEVU

Metalac je u 7. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije ostvario svoju treću prvenstvenu pobedu porazivši na svom terenu beogradski Dinamik rezultatom 82-74 (18-21, 19-22, 22-18, 23-13). Dugo su se Valjevci mučili sa presingom gostiju i tek su u poslednjoj četvrtini uspeli da nađu rešenje za agresivnu odbranu Dinamika. Čovek koji je pokrenuo ekipu Srđana Flajsa iz letargije bio je Džo Kuk-Grin koji je sa dve trojke i jednim spektakularnim ulazom doneo potrebnu dozu adrenalina kako svojim saigračima tako i gledalištu pa je Metalac stigao prednost Beograđana a potom u završnici definitivno slomio otpor protivnika.

Košarka Valjevo METALAC_DIN3

Osim na početku kada je Metalac poveo 7-4, skoro 30 minuta je Dinamik bio taj koji je kontrolisao utakmicu, imao rezultatsku prednost i agresivnom odbranom “gušio” igru Valjevaca. Puleni trenera Nikitovića su veoma dobro pokrivali Savu Lešića dok su presingom pravili velike probleme spoljnim igračima Metalca. Efikasnom igrom jedan na jedan, bekovi Dinamika su lako probijali prvu liniju domaćina i ulazima obezbeđivali vođstvo koje je u 19. minutu iznosilo 30-41. U završnici druge deonice Metalac je uspeo da smanji prednost gostiju da bi u nastavku nekoliko puta bio blizu izjednačenja ali su gosti uvek nalazili načina da nadmudre odbranu Flajsove ekipe.

Košarka Valjevo METALAC_DIN12

Košem borbenog Grubora Metalac je na početku treće deonice prišao na 40-43 ali su gosti serijom poena Ponjavića ponovo podigli prednost na 40-49 u 23. minutu. Dva minuta docnije na semaforu je stajalo 46-49 posle dobrih akcija Sinoveca i Daja. Da gosti neće lako ispustiti vođstvo potrudio se Tadić koji je omogućio Dinamiku da u 29. minutu stigne do kapitala od plus 8 (51-59). Flajs je u igru ubacio Kuk-Grina umesto Bajića i taj potez se pokazao kao pun pogodak. Novozelanđanin je sa dva uzastopne trojke podigao gledalište na noge, probudili su se i ostali igrači Metalca tako da su u 30. minutu Valjevci već disali za vrat gostima (59-61).

Košarka Valjevo METALAC_DIN11

Kuk-Grin je u uvodim minutima poslednje četvrtine spektakularnim ulazom poravnao rezultat na 61-61 vrativši potpuno Metalac u igru. Domaćin prelazi na zonsku odbranu što je takođe upalilo. Već u 34. minutu Keni Daj se našao na pravom mestu pod košem Dinamika i poentirao za 65-63 uz oduševljenje na tribinama Hale sportova. Tadić je trojkom vratio prednost gostima ali se pokazalo da je to bio njihov poslednji trzaj. Dinamik počinje da pada, Valjevci strpljivo organizuju napad obezbedivši dobar protok lopte. Lešić ne greši sa linije bacanja, Grubor pogađa za tri, Kuk-Grin brzinom munje završava jednu kontru na 4 minuta pre kraja i na semaforu stoji 74-66 za Metalac. Iako je Pen uspeo da skine na 78-71, to ništa nije promenilo jer je Daj bio precizan za 82-71 kad su se Beograđani definitivno predali.
Najefikasniji kod Metalca bio je Lešić sa 22 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Grubor je dodao 19 poena, Daj je upisao 14 poena i 3 asistencije, Kuk-Grin je ubeležio 10 poena itd.

Košarka Valjevo METALAC_DIN9

Kod Dinamika je najubojitiji bio Tadić sa 15 poena, Ristić je upisao 13 poena i 4 asistencije, Paunović 11 poena itd.

U sledećem kolu Metalac gostuje u Čajetini protiv Zlatibora.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.