Mikrobiolog dr Ivan Ostojić gost večerašnje Tribine “Valjevski gimnazijalci”

Gost današnje 18. po redu online Tribine “Valjevski gimnazijalci” biće mikrobiolog i menadžer dr Ivan Ostojić. Tribina počinje u 18 časova, a može se pratiti putem Zoom aplikacije i na You Tube kanalu. Serijal tribina “Valjevski gimnazijalci” pokrenut je u okviru programa obelažavanja jubileja 150 godina postojanja, koji je delom započet prošle godine i nastavljen u ovoj godini.

Razgovor sa dr Ivanom Ostojićem vodi Miroslav Milovanović, a linkovi za praćenje tribine su:

Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/85623331563?pwd=N3U1cGNjVnoydW9aVHhqdU5TVGc5Zz09

Youtube: https://youtu.be/6tg4Unj3YSw

Dr Ivan Ostojić / Foto: Print Screen www.mckinsey.com/our-people/ivan-ostojic#

Ivan Оstojić rođen je 1981. u Valjevu. Nakon Valjevske gimnazije 2000. godine upisuje studije Molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje završava 2004. kao najbolji student Biološkog fakulteta. U maju 2005. upisuje doktorat iz Molekularne biologije u Švajcarskoj na Fridrih Miser Institutu (najbolje rangiran svetski institut koji je rezultat kolaboracije farmaceutske industrije Novartis i Univerziteta (Univerzitet u Bazelu) Doktorira na prolece 2010 sa najvisim počastima (Summa cum Laude) uz par radova u vodećim svetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science). Uporedo sa doktorskim studijama 2008. upisuje i Master Studije iz Menadžmenta, Ekonomije i Tehnoloških inovacija na ETH u Cirihu. Završio je Master iz Ekonomije kao top 10% u svojoj generaciji na ETH u Cirihu. Od 2011. godine radi u McKinsey & Company u Cirihu, u Švajscarskoj. Posle 6 godina napredovanja izabran je za partnera u McKinsey-u. Trenutno je na vodećim pozicijama u McKinsey-u. Globalno vodi McKinsey’s Technology Council – gde sa vodećim tehnološkim kompanijama današnjice evaluira uticaj novih tehnologija na rast i ekonomiju. Globalno vodi i McKinsey Leap – sektor za građenje novih tehnolških biznisa u Zdravstevnom sektoru. Vodi McKinsey sektor za inovacije u Evropi, Bliskom Istoku i Africi. Radi sa vodećim svetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama u polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva. Redovno objavljuje izveštaje, članke i govori u štampi i na vodećim konferencijama.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.