Mionica dobila modernu salu i nov informacioni sistem za rad e-parlamenta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su danas skupštinsku salu gde je uveden inovativni softverski sistem za funkcionisanje elektronskog parlamenta.

image001

– Naredne sednice SO Mionica biće kompletno vođene elktronskim putem, a to će imati uticaj na bolji i efikasniji rad odbornika, uštedeće se resursi i vreme. Mionički kraj je neprocenjivo zadužio Srbiju u oba svetska rata, ovde su koreni vojvode Živojina Mišića. Mionica i njeni građani zaslužuju posebnu pažnju državnog vrha, a mi ćemo nastaviti ulaganja u modernizaciju lokalne saobraćajne putne infrastrukture. Upravo je trogodišnjim planom „Skok u budućnost, 2027“, , predviđeno ulaganje ne samo u glavne i brze saobraćajnice, auto-puteve i koridore, već i investiranje u rehabilitaciju lokalne putne mreže – kaže Martinović.

3

Foto: Opština Mionica

Ministar Martinović i predsednik opštine Janković pre obilaska održali su sastanak, a tema su bili projekti koji potencijalno mogu da budu realizovani u partnerstvu sa Ministarstvom.

1

Foto: Opština Mionica

– Mionica ima pouzdanog partnera u Vladi Republike Srbije i to je tokom proteklih godina izuzetno uočljivo i vidljivo u svakom mestu u našoj opštini. Zahvalio bih se ministru Martinoviću na izdvojenom vremenu i na veoma uspešnom sastanku gde smo razgovarali o nastavku izuzetne saradnje i projektima koji nas očekuju u narednom periodu. U ovoj skupštinskoj sali sednice se vode od 2008. godine, a pre toga zbog nedostatka uslova za rad održavane su u drugim zgradama. Mi smo danas opet napravili jedan iskorak tako da smo ceo proces uz pomoć Vlade i Ministarstva unapredili i digitalizovali. Pored toga, uz pomoć državnog rukovodstva, očekuje nas nastavak realizacije mnogobrojnih projekata koji će uticati na poboljšanje kvaliteta života u našoj opštini, a posebnu važnost pridajemo rehabilitaciji lokalne saobraćajne infrastrukture koja predstavlja deo trogodišnjeg plana „Skok u budućnost, 2027“ – rekao je Janković.

2

Foto: Opština Mionica

Uvođenje sistema za elektronsko vođenje sednica se sprovodi u okviru programa

Ubrzanje promena – podrška reformi državne uprave i razvoju lokalne samouprave u Republici Srbiji koji sprovode Ministarstvo i Program Ujedninjenih nacija za razvoj (UNDP), a opština Mionica je među prvim opštinama u kojoj je ovaj sistem u okviru ovog programa uveden.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.