Mionica i Ministarstvo za životnu sredinu ulažu 10,5 miliona dinara u park kod reke Ribnice

Mionica će uložiti 10,5 miliona dinara u uređenje parka kod reke Ribnice. Novac za uređenje parka odobrilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Mionica ulaže 6,2, a ministarstvo 4,3 miliona dinara.Ugovor su potpisali ministarka Irena Vujović i Boban Janković predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica

– Iz dana u dan, uz podršku Vlade Srbije Mionica postaje moderan turistički centar i neporedivo bolje mesto za život. U našem fokusu su održivo upravljanje prirodom i unapređenje turističkih resursa i promocija vredne kulturno-istorijske baština. Moramo brinuti o zaštiti životne sredine. Zato smo i konkurisali sa ovim projektom. Rekultivisaćemo zemljište u rekreativne svrhe. Zaštitićemo životnu sredinu, a naši Mioničani će uživati u svojoj oazi mira, u Ribnici – kazao je nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije predsednik opštine Mionica Boban Janković.

U novom parku, pored mioničkog dragulja reke Ribnice, biće izgrađeno 1,7 kilometara pešačkih staza, širokih tri metra, moderno dečije igralište od oko 400 kvadrata, zelene površine s drvećem, a biće postavljen i veliki broj klupa. Za ovu investiciju, lokalna samouprava izdvojila je 6,4 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je dodatnih 4,3 miliona dinara.

A biće izvršena rekultivacija zemljišta, očistišćeno rečno korito i ukolonjen otpad.

– Realizacija ovog projekta pospešiće razvoj društvenog života svih Mioničana, a istovremeno doprineće očuvanju životne sredine i zaštiti zemljišnih i vodnih resursa. Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi – rekao je Janković.

Mionica ove godine počinje i gradnju Kuće Kolubarske bitke, posvećene najpoznatijem Mioničaninu vojvodi Živojinu Mišiću u veličanstvenoj pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu. A u Banji Vrujci izgrađeno je dečje igralište, dok je u centru Mionice izgrađen savremen košarkaški teren.

– Ova godina je godina investicija. Uz podršku Vlade Republike Srbije u sva naselja na teritoriji opštine uložićemo više stotina miliona dinara. Uz podršku države gradimo bolju Mionicu za sve nas – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.