Mioničani proslavila veliki jubilej, 40 godina postojanja predškolske ustanove „Neven“

Povodom 40 godina od osnivanja, predškolska ustanova „Neven“ pod pokroviteljstvom opštine Mionica organizovala je izložbu „40 godina detinjstva“ u galeriji Kulturnog centra. Svi zainteresovani izložbu mogu besplatno posetiti u narednih mesec dana. Fotografije koje su izložene predstavljaju retrospektivu na prethodnih 40 godina rada predškolske ustanove.

-у-Кулутурном-центру

-Čast mi je što zajedno možemo da podelimo uspomene koje smo stvarali 40 godina. Ovaj jubilej je uspeh svih nas. Uspeh svih Mioničana. Preškolska ustanova je zasigurno jedna od najradosnijih ustanova u našoj opštini. Takva je i večerašnja izložba, topla i emotivna. Vraća nas u godine koje su iza nas, evocira uspomene, podseća na divne trenutke koje smo proveli u detinjstvu. Zahvalio bih se vaspitačima, koji su srce ove ustanove i koji čine veliki doprinos našoj maloj zajednici kroz svoje svesrdno angažovanje-rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

-ПУ-Бранка-Петровић

Izložbu su otvorili polaznici vrtića koji su otpevali pesmu „Zemljo moja“, koja se emitovala na video bimu.

-фотографија-у-Кулутурном-центру

Pored izložbe i programa, organizovana je i humanitarna akcija ,,Prodajemo lepe reči“ gde su se na štandu prodavali bedževi i novogodišnje čestitike gde su prisutni mogli kupiti ,,lepu reč“ i tako dati svoj doprinos u prikuljanju novca za lečenje devojčice Tanje Đokić iz Mionice.

-предшколске-установе-1Prisutnima se obratila i direktorka PU „Neven“ Branka Petrović.

-Zahvaljujem se zaposlenima, svima koji su večeras sa nama. Mi smo tim. I to se vidi. Hvala na strpljenju, podršci. Hvala na požrtvovanosti. Trajaće vrtić dok smo tako složni. Zahvaljujem se predsedniku opštine Mionica Bobanu Jankoviću. Zato što inicira projekte, podržava naše ideje. Zato što se oseća da ima sluha i da podržava obrazovanje kao nešto mnogo važno i što je uvek tu, sa nama -rekla je Branka Petrović.

-штандViše od 10 hiljada mioničkih mališana prošlo je kroz vrtić, a ove godine predškolska ustanova broji ukupno 235 polaznika.

-општине-Мионица-Бобан-Јанковић-на-јубилеју-вртића-2-Mi smo u prethodnih sedam godina investirali preko pola milijarde dinara za poboljšanje uslova za vaspitavanje i školovanje dece. Renovirali smo vrtiće i škole. Asfalitrali puteve, da bi deca iz mioničkih sela mogla laške da stignu do vrtića, do školskih učionica. U narednom periodu nastavićemo sa investicijama u budućnost. U bolju budćnost dece Mionice-dodao je Janković.

Predškolska ustanova „Neven“ osnovana je 1981. godine, a predškolsko obrazovanje se pored Mionice organizuje i u izdvojenim odeljenjima u Bukovcu, Rajkoviću, Brežđu, Dučiću i Osečenici.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.