Mioničkim prvacima uručene besplatne knjige

PredsedniOpštine Mionica Boban Janković posetio je 1. septembra prvake u osnovnim školama „Milan Rakić“ u Mionici i „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i i tom prilikom im uručio besplatne knjige. Za ovaj program Opština Mionica je budžetom obezbedila skoro 900.000 dinara, a ove godine upisano je 92 prvaka.

Прваци у Мионици

“Prvaci su po prvi put seli u školske klupe, a mi smo ih obradovali besplatnim knjigama. Naša je obaveza da nastavimo da ulažemo u obrazovanje i da im obezbedimo najbolje uslove. Mnogo toga smo uradili, ali moramo još više da se borimo. Napravili smo značaj pomak, rekonstruisali škole, izgradili modernu sportsku halu, osnovali Centar za obrazovanje i razvoj…”, rekao je Janković i đacima poželeo uspešnu
školsku godinu.

Јанковић уручује књиге

Mioničkim učenicima na raspolaganju su besplatni časovi glume, folklora, plesa, jezika i dr, a Centar za obrazovanje i razvoj već priprema novi program. Za rekonstrukciju osnovnih i srednje škole, uz podršku Vlade Republike Srbije, uloženo je preko 370 miliona dinara. Takođe, mionički osnovici imaju besplatan prevoz do škole, besplatan ulaz na bazene, a već dve godine i besplatnu pripremnu nastavu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Прваци у Рајковићу

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.