Mladi valjevski rvač Uroš Kojić osvajač bronze na Balkanskom prvenstvu u Bukureštu

Nastupajući za reprezentaciju Srbije mladi valjevski rvač Uroš Kojić, takmičar RK Mladost iz našeg grada, osvojio je bronzano odličje na Balkanskom prvenstvu u uzrastu U15, koje je prošle sedmice održano u Bukureštu. Kojić je u meču za plasman u finale izgubio od aktuelnog prvaka Evrope, a u borbi za bronzu u n eizvesnom meču do samog kraja, uspeo je da savlada reprezentativca iz Moldavije.

Uroš Kojić

Uroš Kojić, osvajač bronzane medelje na Balkanskom prvenstvu u rvanju U-15

“Ovo je velika radost za ceo Rvački klub “Mladost”. Kojić je pokazao koliko može. Teško je rečima opisati koliko je taj momak trenirao do osvajanja ove medalje. Samo od početka ove godine Kojić ima preko 4 meseca boravka po raznim kampovima, a o kakvom momku se radi govori i činjenica da je u ponedeljak sa klupskim drugarima učestvovao u jednoj humanoj akciji obezbeđivanja ogreva onima kome je to izuzetno potrebno, a već u četvrtak se borio sa najjačima na Balkanu. Svi smo jako ponosni, ovo je tek početak”, ističu iz uprave RK Mladost.

IMG-244c475534098ac061cbe1fe8d0b6c43-V

Nakon povoljnog žreba u 1. kolu, Kojić je u četvrtfinalu pobedio predstavnika Hrvatske bez većih problema. U nameri da uđe u finale zaustavio ga je aktuelni prvak Evrope predstavnik Bugarske.

Nakon kratke pauze usledio je meč za bronzu protiv predstavnika Moldavije. Sam meč je bio izuzetno uzbudljiv do poslednjih sekundi. Moldavac je uspostavio vođstvo od 7:4 koje je pokušao da sačuva. Medjutim, Kojićeva želja je bila veća i atraktivnim bacanjem, rvačkim žargonom rečeno “izuvanjem iz patika”, okreće rezultat u svoju korist 7:8.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.