Moderniji i funkcionalniji prostor za nove sportske podvige

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković obišli su Dom sporta “General Svetomir Đukić”, koji je nakon spoljašnje rekonstrukcije, sada dobio i posve nov izgled enterijera. Naime, završeni su radovi na rekonstrukciji unutrašnjosti objekta, zamenjen je kompletno parket u velikoj i maloj sali, renovinarene su svlačionice, sređen je mokri čvor. Nekadašnji “Partizan” sada izgleda modernije i funkcionalnije i nema sumnje da će se novom izgledu  Doma sporta najviše obradovati njegovi redovni i brojni korisnici – valjevski predškolci, mlađi osnovci i polaznici sportskih klubova.

“Veoma sam srećan što Dom sporta “General Svetomir Đukić” počinje svoj novi život sa novim imenom i novim izgledom, i što će ga današnje generacije pamtiti po lepom. Grad Valjevo u saradnji sa Republikom Srbijom i nadležnim ministarstvima ulaže u sportsku infrastrukturu. Mi smo ove godine iz budžeta opredelili 20 miliona dinara i uložili u unutrašnju rekonstrukiciju, odnosno zamenili parket, sredili svlačionice i mokri čvor, a svi znamo u kakvom su stanju bile ove prostorije. Prošle godine smo u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uradili spoljašnju rekonstrukciju, rešen je problem krova, urađen je termički omotač oko objekta i postavljen je novi kotao. Ta investicija koštala je oko 40 miliona dinara”, kazao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Dom-sporta

Foto: Grad Valjevo

Imajući u vidu da Ustanova za fizičku kulturu “Valis” na prostor Doma sporta gleda kao na centar baznih sportova koji služi za motoričko opismenjavanje mališana, ubrzo će biti pokrenuti raznovrsni programi u ovom renoviranom objektu, poput školice sporta, gimnastike i borilačkih sportova. Sa najmlađima će raditi profesori fizičkog vaspitanja UFK “Valis”. Prvi čovek UFK “Valis” Željko Ostojić je kao jedan od najvažnijih projekata izdvojio saradnju sa Predškolskom ustanovom “Milica Nožica”.

“Grad Valjevo će preko pedagoške službe i profesora UFK “Valis” držati časove fizičkog vaspitanja za sve predškolce jednom nedeljno, zajedno sa njihovom pedagozima. Mnogi Valjevci se sećaju da su tako nešto davno radile naše kolege. Sa novim imenom i sa rekonstruisanom halom ponovo to podstičemo, tako da mališani mogu imati zdrav i normalan psihofizički razvoj. Nadam se da će se rezultati ulaganja u ovu salu i u pedagoški rad videti kroz četiri do pet godina. Mi smo izašli u susret svim sportskim klubovima koji su aplicirali, napravili smo neki preliminarni raspored i za sada je taj raspored na opšte zadovljstvo”, rekao je Željko Ostojić, direktor UFK “Valis”.

Sledi sasvim novo poluvreme u sportskom suživotu Hale “Partizan”, Doma sporta “General Svetomir Đukić”, Valjeva i njegovih mališana. Krajni rezultat biće upravo neki novi klinci, buduća važna sportska imena, koji će ovih dana početi da treniraju u tek renoviranim salama kraj Kolubare.

Dom-sporta-1

Foto: Grad Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.