Monarhistički klub Valjevo učestvovaće na lokalnim izborima: “Ne pregovoramo sa koalicijom Srbija protiv nasilja i NDSS-om”

Monarhistički klub Valjevo saoštio je da će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u našem gradu, kao i da se zalaže da se oni održe u redovnom terminu kako predviđa zakon, što znači  ne pre početka jula meseca. Ovaj Pokret u saopštenju za javnost ističe da su pregovarali sa opozicionim političkim partijama koje deluju u Valjevu, a u koje, kako napominju, ne spada koalicija Srbija protiv nasilja i odbor Nove demokratske stranke Srbije.

IMG-4d6c6c8768fe757864e717b00a05103a-V

Milan Petrović, predsednik Monarhističkog kluba / Foto: Monarhistički klub Valjevo

Saopštenje Monarhističkog kluba Valjevo prenosimo u celini:

“Pokret Monarhistički klub Valjevo je lokalpatriotska organizacija čiji su program i ciljevi sažeti u nekoliko reči: VALJEVO NA PRVOM MESTU!

Poslednjih nedelja Milan Petrović, predsednik Monarhističkog kluba, vodio je intenzivne razgovore sa gradskim odborima opozicionih političkih stranaka koje deluju u Valjevu.

Monarhistički klub Valjevo će svakako učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u našem gradu.

Razgovori se vode isključivo sa programski srodnim organizacijama i tu ne spadaju gradski odbori stranka koalicije Srbija protiv nasilja i NDSS.

Jedna od bitnih tačaka budućeg izbornog programa za Valjevo na kome će insistirati Monarhistički klub Valjevo je zalaganje za zdravu životnu sredinu, odnosno ekologija.

Posebno ćemo se boriti da u Valjevo ne dolaze “investitori” kao što je Rio Tinto i slični zagađivači i uništitelji prirodne sredine.

Upravo zbog toga Milan Petrović predsednik Monarhističkog kluba Valjevo je predvodio grupu članova i simpatizera našeg pokreta koji su bili među onim građanima Valjeva koji su pre nekoliko dana jasno poručili predstavnicima Rio Tinto: “NISTE DOBRODOŠLI U VALJEVO!”

Verujemo da će Valjevo za nekoliko meseci dobiti takvu većinu u Skupštini grada u kojoj će Monarhistički klub imati značajnu ulogu i da će naši odbornici obezbediti podršku većine koja će sprečiti Rio Tinto i sve druge zagađivače da “investiraju” u našem gradu odnosno da zaobiđu Valjevo.

Nakon razgovora vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini Srbije o predstojećim lokalnim izborima nameće se dilema da li će to biti redovni ili vanredni izbori.

Naime, koalicije Srbija protiv nasilja i NADA zahtevaju da to budu vanredni izbori koji bi bili održani 2. juna istovremeno sa izborima za Skupštinu grada Beograda.

Monarhistički klub Valjevo veruje da je to nerazuman zahtev, jer oduzima mesec dana od kampanje koja će ionako biti kratka.

“Mi smo za redovan termin koji neće biti pre početka jula kako predviđa zakon”, stav je Milana Petrovića predsednika Monarhističkog kluba Valjevo.

Info služba

Monarhističkog kluba Valjevo”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply