“Moramo se posvetiti uređenju obala reke Gradac i da iskoristimo njen potencijal, a ekološke karakteristike da branimo i negujemo”

Valjevski socijalisti posvetili su deo svog programa reci Gradac i žele da u svom delovanju više pažnje usmere ka ovom “smaragdnom biseru Zapadne Srbije”. Ističu da će urbanistički zaštititi rečnu obalu, sačuvati odlike klisure ove naše prelepe i čiste reke i usaglasiti ih sa rekreativnim, turističkim, sportskim i privrednim potrebama naših sugrađana.

“Jako je važno da se uradi optimizacija saobraćaja uz reku Gradac. Kako bi se rasteretila sama saobraćajnica koja se prostire duž reke, neophodno je napraviti pešačku stazu sa leve strane Gradca, kao i biciklističku stazu, kako bi u letnjim mesecima građani nesmetano mogli da dođu do željenog izletničkog mesta. Biciklistička ruta duž kanjona reke Gradac valjalo bi da bude iskorišćena u turističke svrhe, jer je taj potez bez većih uspona i padova i jako je prijemčiv za ljubitelje biciklizma u prirodi. Takođe, smatramo da Valjevci zaslužuju da pored Gradca imaju velelepnu, atraktivnu i uređenu plažu, sa pratećim sportskim sadržajima, koja bi zasigurno postala omiljeno utočište naših sugrađana u vrelim letnjim danima”, istakao je Đorđe Milanović, kandidat SPS-a za gradonačelnika Valjeva.

Napominjući da Zavod za zaštitu prirode zvanično karakteriše reku Gradac kao predeo izuzetnih odlika, a koji mi imamo u svom komšiluku, Milanović je naglasio da je Gradac, sa svojim koritom, obalama i prirodnim okruženjem, svojevrsno dvorište našeg grada, čijem uređenju moramo da se posvetimo, čiji turistički potencijal moramo da iskoristimo, a ekološke karakteristike da branimo i negujemo.

GO SPS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.