Najbolji plesači iz cele Srbije dolaze u Mionicu na državno prvenstvo

Opština Mionica biće domaćin državnog prvenstva u plesu u kom će učestvovati preko 300 takmičara iz 18 klubova iz cele Srbije. Prvi put u Kolubarski okrug dolaze najbolji sportski plesači Srbije, koji će 20. marta imati priliku da se nadmeću u disciplinama latino američkih i standardnih plesova, kao i disciplinama savremenog plesa u modernoj i novoj hali Sportskog centra u Mionici. Finale i izbor za državnog prvaka održaće se na samom kraju, dok će pre toga, u revijalnom delu, nastupiti predškolci i učenici nižih razreda mioničkih škola i odrasli polaznici plesne škole iz Mionice.

Opstina-Mionica-Mionica-RMP_Poster– Odlično je što će Mionica biti domaćin državnog prvenstva u plesu. Dolazak ovako velikih takmičenja nam dokazuje opravdanost ulaganja u rekonstrukciju Sportskog centra. Moderna sportska hala sada ima sve uslove da bude domaćin državnih takmičenja. U rekonstrukciju smo uložili 114 miliona dinara. Napredak Mionice je nezaustavljiv proces. Ulažemo ogroman trud u svaku u razvoj svake oblasti, od infrastrukture, sporta, kulture, socijalne zaštite do obrazovanja. Mioničani će imati priliku da pogledaju državne prvake i da uživaju u plesu, a neki će i nastupiti. Preko Centra za razvoj i obrazovanje svi naši građani. već četiri godine, imaju priliku da se oprobaju u plesu. Zahvalio bih se Plesnom Savezu Srbije, Ministarstvu sprota i omladine i plesnoj školi RMP na izuzetnoj saradnji – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Naš cilj je popularizacija sportskog plesa u sredinama i van velikih gradova. Zato

smo odlučili da predstavimo Mionicu kao jednu od najperspektivnijih opština, a želimo da u to uverimo sve naše takmičare, kao i široku publiku koja će dolaziti iz više od deset gradova Srbije. Preko Centra za obrazovanje i razvoj Mionice već od 2018. godine aktivno učimo decu, omladinu i odrasle plesnoj kulturi. Zahvaljujući reputaciji koju imamo u Plesnom savezu Srbije dobili smo priliku da u Mionicu dovedemo najbolje srpske plesne parove, grupe i formacije, a sve to uz nesebičnu pomoć opštine Mionica. Posebnu zahvalnost za poverenje i podršku dajem predsedniku opštine Bobanu Jankoviću. Nadam se da ćemo u nedelju uveče svi uživati u čarima ovog prelepog sporta – reči su Miodraga Mićića koji će tog dana biti jedan od sudija sa najvišom nacionalnom licencom.

Takmičenje organizuju Studio RMP Klub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju velikom finalu koje je zakazano za 19:30 časova, gde će za sve posetioce ulaz biti besplatan.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.