Najbolji valjevski učenici nagrađeni smart satovima

Na platou kod spomenika Dragojlu Dudiću kod zgrade Gradske uprave organizovan je prijem za najbolje učenike Valjeva, đake genracije i “vukovce”, njih 126, koliko ih je ukupno bilo u pređašnjoj školskoj godini.

Đaci generacije 2021-2022

Prijem za najbolje valjevske đake / Foto: Grad Valjevo

Prijem je organizovao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji je zajedno sa predsednicom Skupštine grada Snežanom Rakić, njenim zamenikom Viktorom Mićićem i načelnicom Školske uprave Valjevo Zoricom Jocić, podelio diplome, novčane nagrade đacima generacije i smart satove “vukovcima”. 

Đaci generacije 7

Dodela smart satova najboljim valjevskim učenicima / Foto: Grad Valjevo

Đaci generacije za Školsku 2021/2022. godinu, koji su osnovci, dobili su novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara, dok su srednjoškolski učenici generacije nagrađeni sa 30.000 dinara. Njima se ovi novčani iznosi dodeljene u sklopu Nagrade grada Valjeva, kojom se 20. marta nagrađuju najbolji valjevski đaci Valjeva za prethodnu školsku godinu. Nagradu grada Valjeva primilo je ukupno 22 đaka generacije, i to 16 osnovaca i 6 srednjoškolaca.

Đaci “vukovci” nagrađeni su ovom prilikom smart satovima. “Vukovaca” je ove godine bilo 104 – 66 u osnovnim i 38 u srednjim školama.

Tradicionalnom prijemu za najbolje učenike Valjeva prosistvovali su i njihovi roditelji, nastavnici, profesori i direktori osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitao je najboljim učenicima našeg grada na uspehu koji su ostvarili.

“Nadam se da će vam se svideti pokloni, koji su u duhu vremena, i da će vas pogled na njih svakodnevno podsećati na vaš uspeh koji ste do sada ostvarili. Nadam se da će vam ovo biti podstrek da nastavite da vredno radite i u budućnosti.Još jednom vam čestitam od srca i budite sigurni da smo svi mi, kao vaši sugrađani, ponosni na sve ono što ste uradili u dosadašnjem školovanju”, poručio je gradonačelnik Gojković.

Na tradicionalnom prijemu prošle godine, novčane nagrade dodeljene su za 142 “vukovca” i đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola. U 2021. godini, novčane nagrade dobilo je 267 najboljih učenika grada – đaka generacije i “vukovaca”. Obe ove godine, kao dodatni poklon najbolji valjevski đaci dobijali su propusnice za bazene SRC “Petnica”.

Pametni satovi Smart Watch

Foto: Grad Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.