Naštimuj stvarnost…

Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za sve valjevske mališane koji  će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2024/2025. godini.

Promo 3

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 128 učenika u prvi razred  osnovne muzičke škole i to:

81 učenik – Matična škola Valjevo

20 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

15 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

12 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Osečina

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi,  mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2024/2025. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini.

Promo

„MŠ  „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“ ,  a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali,   i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini.“ izjavljuje direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.  MŠ „Živorad Grbić“ će tokom maja realizovati promotivnu kampanju sa simboličnim nazivom „Naštimuj stvarnost… “ na facebook i instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu škole

I ove godine, koncertna sala škole će polovinom maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od 7 do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu. Maj je i mesec obeležavanja rođendana valjevske muzičke škole i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 70 godina uspešnog trajanja. Svi naši majski koncerti imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će pored muzike naših učenika imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč naših nastavnika upozna sa muzičkom školom.

Promo 1

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 24. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs), na kojem mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu . Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 7. do 14. juna. u prostorijama muzičke škole, odnosno u izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom. Dovoljno je da svi mališani zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla:  [email protected] .

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply