Neće biti ukidanja regularne nastave

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić istakao je danas da se ni na koji način ne razmišlja o prekidanju obrazovno-vaspitnog rada na regularan način i da su brojevi zaraženih učenika i nastavnika veoma niski.

Ružić je, odgovarajući na pitanja novinara ispred Instituta “Torlak”, u kojem je primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa, naveo da je trenutno stanje realno i da je to refleksija raznih godišnjih odmora i odlazaka na more, ali da obrazovni sistem i dalje pokazuje najviši stepen rezistentnosti.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da nastava u školama po semafor modelu funkcioniše, dodavši da će taj model biti inoviran u skladu sa situacijom na terenu i da će danas imati sastanak sa predstavnicima Instituta “Batut” kako bi se utvrdilo na koji način će se to učiniti.

On je, kada su u pitanju brojevi zaraženih učenika i nastavnika, naveo podatke od pre tri dana, prema kojima je zaraženo manje od jedan odsto dece i 1,3 ili 1,4 odsto nastavnog i vannastavnog osoblja.

Ružić je poručio da je vakcinacija jedini lek, dodavši da je imunizovano približno 52 odsto prosvetnih radnika i da se nada da će se uskoro dostići 57-58 odsto.

Ali ni to nije dovoljno. Smatram da je najvažnije da svi shvate koliko je značajno biti odgovoran i solidaran, istakao je prvi potpredsednik Vlade.

Kada je reč o pojedinim peticijama koje su se pojavile u javnosti, a odnose se na to da učenici u školama ne bi trebalo da nose maske, on je naglasio da je situacija tako procenjena od strane stručnjaka i to je nešto što će važiti u skladu sa preporukom.

Imaćemo tokom nedelje redovne sastanke i videćemo šta ćemo dalje odlučiti, dodao je Ružić.

Zajedno sa Ružićem, treću dozu vakcine protiv koronavirusa primili su i direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.