“Nije valjevska podvala za svakoga”

Kreiravši internet portal pod imenom “valjevska podvala”, nepoznati autori ga koriste za banalan, uvredljiv i nikada do sada u Valjevu viđen vulgaran obračun sa političkim neistomišljenicima vladajućih gradskih struktura i novinarima u Valjevu, saopštile su valjevske demokrate.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, taj portal nije napravljen da bude medij koji će se baviti objektivnim informisanjem građana. Demokrate ukazuju da to zapravo i nije medij, jer nije upisan u Registar medija, kako to propisuje Zakon o javnom informisanju, već sraman pamflet koji služi za anonimno iživljavanje. Dalje se ističe da taj internet portal ne sadrži impresum u kojem bi se u skladu sa Zakonom o javnom informisanju mogli, između ostalog, videti naziv medija, naziv i sedište izdavača, lična imena odgovornog urednika medija i odgovornih urednika za pojedina izdanja, podaci o nadležnim regulatornim i nadzornim telima, registracioni broj medija…

“Koristi se za izuzetno prljave i necivilizovane napade na političke protivnike SNS-a i nezavisne novinare kako bi se skrenula pažnja javnosti sa hroničnog nedostatka rezultata aktuelne gradske vlasti i brojnih nezakonitih radnji, ali i da zastraši i omalovaži ljude koji te radnje svakodnevno otkrivaju. Da su tekstovi koje ovaj internet portal objavljuje istiniti, njihov autor ne bi morao da se krije, već bi ispod njiih stavio svoj potpis. On se krije, jer je očigledno kukavica i zato što tako onemogućava da ga oni koji su u tekstovima na ovom sajtu brutalno vređani tuže. Simptomatično je da su se ovakvi uvredljivi sadržaji u medijskom prostoru Valjeva pojavili sa dolaskom na vlast Srpske napredne stranke i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Koincidiraju i sa Gvozdenovićevim trošenjem javnog novca na nezakonite nabavke “informativnih usluga” u kojima je novac građana Valjeva prešao na račune grupe koja stoji iza veoma sumnjivih medijskih i drugih poslova. Stoga je potpuno jasno iz čije kuhinje dolaze ovi sramni napadi”, navodi se u saopštenju pod naslovom “Nije valjevska podvala za svakoga”.

Demokratska stranka jasno i glasno osuđuje ovakvu pojavu i pruža punu podršku kolegama iz opozicije i valjevskim novinarima koji su predmet ove brutalne hajke koja ima za cilj da ih zastraši i spreči u njihovom delovanju.

“Pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da ustanu u odbranu zdravog razuma i kućnog vaspitanja koje očigledno nedostaje autorima ovog internet portala i njihovim političkim mentorima i nalogodavcima iz SNS-a. Nije valjevska podvala za svakoga i nisu svi za valjevsku podvalu. Odbranimo naš grad od ljudi koji nisu dostojni da njime upravljaju. Oni ne vole naše Valjevo”, poručuju valjevske demokrate.

http://www.sportsbests.com/

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.