Nizom programa Valjevska gimnazija počinje obeležavanje Dana škole

Valjevska gimnazija tradiconalno, u novembru mesecu, organizuje niz događaja posvećenih proslavi Dana škole. Prvi u nizu događaja bogatog programa, koji je pripremljen za obeležavanje 152. godine postojanja Valjevske gimnazije, su sutrašnji koncert “U susret BEMUS-u”, promocija knjige Emira Kusturice “Vidiš li da ne vidim” u petak, 11. novembra, i tribina “Astronomski putopisi iz SAD” koja će biti upriličena u utorak, 15. novembra.

Valjevo

Koncert “U susret BEMUS-u” biće održan u četvrtak, 10. novembra, u 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije. Nastupiće gudački kvartet “Difrakcije”, koji čine univerzitetski profesori i međunarodno afirmisani muzičari: Dragan Sredojević – violina, Kristina Minosjan Sredojević – violina, Dejan Mlađenović – viola i Dejan Božić – violončelo. Na programu će biti dela kompozitora koji su u 20. veku živeli, radili i stvarali na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Ta dela biće izvedena u sali Beogradske filharmonije na festivalu BEMUS, a samo nekoliko dana ranije biće predstavljena u Valjevskoj gimnaziji.

Gimnazija-Koncert-Bemus

Promocija knjige Emira Kusturice “Vidiš li da ne vidim” na programu je u petak, 11. novembra, u 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije. O knjizi će govoriti prof. Miroslav Perišić – istoričar, publicista Želidrag Nikčević, novinar Milan Ružić i Emir Kusturica kao autor knjige.

Gimnazija-Kusturica

U utorak, 15. novembra, u 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije na programu je tribina “Astronomski putopisi iz SAD” sa Nikolom Božićem koji će govoriti o svojoj nedavnoj poseti svemirskim centrima u Hjustonu i Orlandu. Razgovor će voditi učenici Valjevske gimnazije.

Gimnazija-Astronomija-Tribina

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.