Nj.E. ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar uručio Valjevskoj gimnaziji prestižno priznanje “Label France Education”

Nj.E. ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar uručio je Valjevskoj gimnaziji priznanje “Label France Education” za negovanje i unapređivanje francuskog jezika. Tim povodom u Gimnaziji je postavljena ploča sa oznakom FrancEducation, koja potvrđuje kvalitet dvojezičnog francusko-srpskog obrazovanja. Ovim prestižnim priznanjem može da se podiči samo 7 škola u Srbiji. Čestitke od strane ambasadora Košara i predstavnika Ambasade Francuske upućene su na račun truda i zalaganja celog pedagoškog kolektiva i svih profesora francuskog jezika Valjevske gimnazije, kao i radu direktora škole.

Valjevska-gimnazija-ambasada-Francuske

Prilikom posete Nj.E. ambasadora Francuske u Srbiji Pjera Košara u Valjevskoj gimnaziji / Foto: Ambasada Francuske u Srbiji

“Priznanje Label France Education dodelili smo na predlog francuskog Ministarstva spoljnih poslova, a za ovu preporuku Valjevska gimnazija je morala da dostigne izvestan kvalitativni nivo u pedagogiji i predavanju francuskog jezika. Uz oznaku “Label” ide i pomoć koju upućuje naša ambasada, u vidu lektora koji svake nedelje dolazi u Valjevo, pomažući profesorima, a pomažemo i dajući druga sredstva profesorima predmetne nastave. Učenje našeg jezika i kulture je nešto što želimo da pozdravimo, a želja nam je da pružimo i svu potrebnu pomoć kako bi se postojeća praksa i unapredila. Ovo je nagrada za rad svih profesora koji učestvuju u dvojezičnoj nastavi, kako onih koji predaju francuski jezik, tako i profesora predmetne nastave, ali i za rad direktora škole. Ne možemo da se ne zahvalimo gradu Valjevu, koje sve ovo podržava, kao i gradonačelniku Lazaru Gojkoviću”, kazao je francuski ambasador u Srbiji Pjer Košar.

Ambasador Košar obišao je valjevske gimnazijalce koji uče francuski jezik i predočio im da postoje razni programi razmene za učenike sa partnerskim školama  u Francuskoj.

Valjevska-gimnazija-ambasada-Francuske-2

Predrag Jevtić, direktor Valjevske gimnazije i Nj.E. ambasador Francuske u Srbiji Pjera Košara / Foto: Ambasada Francuske u Srbiji

Direktor Valjevske gimnazije Predrag Jevtić istakao je da ovo prestižno priznanje predstavlja veliku čast za sadašnje đake i ceo kolektiv. On je kazao da Valjevska gimnazija ima veoma kvalitetan aktiv profesora francuskog jezika, što potvrđuje i samo priznanje Label France Education. 

“Ovo je veliki dan i da dobijeno priznanje predstavlja veliku čast za sve zaposlene. Bila je čast i zadovoljstvo ugostiti ambasadora Francuske. Ovo priznanje nije zasluga samo sadašnjih učenika i profesora, već predstavlja krunu višegodišnjeg kvalitetnog rada i nastave, uz izuzetne promotivne aktivnosti, ne samo francuskog jezika, već i francuske kulture, što je Ambasada Francuske i prepoznala. To se posebno odnosi na rad dvojezičnog odeljenja, a mi volimo da istaknemo da je francuski, jezik koji se voli. Čini nam se da druge jezike đaci uče iz neke potrebe, a francuski, iako nema mnogo onih koji ga uče, to čine iz ljubavi”, naglasio je direktor Valjevske gimnazije Predrag Jevtić.

Valjevska-gimnazija-Label

U ovdašnjoj Gimnaziji dvojezična nastava postoji od 2013. godine. Dobijanjem priznanja Label France Education, Valjevska gimnazija postala je deo mreže izvrsnosti koju čine 523 dvojezična ogranka u 62 zemlje, i to zahvaljujući dvema koordinatorkama nastave, Brankici Perić i Biljani Marinković. Francuski institut u Srbiji će nastaviti da pruža podršku Valjevskoj gimnaziji preko lektorke za francuski jezik i kroz obuku profesora. Učenici gimnazije će moći da nastave da učestvuju u programima mobilnosti u Francuskoj.

Valjevska-gimnazija-ambasada-Francuske-3

Nj.E. ambasador Fracuske Pjer Košar sa profesorkama francuskoj jezika u valjevskoj gimnaziji Brankicom Perić i Biljanom Marinković / Foto: Ambasada Francuske u Srbiji

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.