Novak Đoković se sastao s Vučićem

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je u 10 časova dočekao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Youtube-printscreen-Vucic-Dokovic

Youtube-printscreen

Tom prilikom Aleksandar Vučić je poručio da nikada nije video toliko novinara u Predsedništvu, dodavši da su svi zaposleni došli da vide Novaka Đokovića. Tako je privukao veliku pažnju nego mnogi državnici, a Vučić se Đokoviću zahvalio na tome kako na pravi način predstavlja Srbiju.

Aleksandar-Vucic-NOvak-Dokovic

Instagram printscreen

“Hvala što ste uvek uz naš narod i građane ove zemlje. Hvala što ste proslavili našu zemlju, nikada nisam video ovoliko novinara u svom životu, a deset godina sam na različitim funkcijama i to govori kolika ste zvezda i šta predstavljate građanima Srbije. Hvala što ste svuda časno i hrabro predstavljali Srbiju i što ćete uvek to da činite. Hvala i za veliku borbu u Australiji. Tu je jedna stvar koja je neporeciva i za divljenje. Čuli smo se tog prvog jutra i ja sam usput rekao i ućutao: Novače, ‘ajde vraćaj se, šta ćeš tamo… Samo dođi i vrati se u Srbiju, mi te čekamo. Onda sam video koliko je uporan i koliko hoće da se bori, da pokaže na sportskom planu koliko je spreman da se bori i pokaže da je bolji od drugih. Kad je Medvedev rekao posle finala da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srca dečaka i devojčica u ovoj zemlji, metaforički govoreći, ali sada još više kuca za vas Novače i za Srbiju. Moja želja je da preteknete Nadala i Federera na sportskom planu, a znajte da ovde niko nije znao za koga da navija u finalu”, rekao je Vučić i dodao da želi da pomogne razvoju tenisa u Srbiji.

Youtube-printscreen-Vucic-Dokovic-1

“Osim ličnog uspeha koji svi želimo i u koji verujemo, želim da vas zamolim da svojim autoritetom doprinesemo razvoju sporta i da u budućnosti za 10-15 godina imamo neke nove klince koji mogu da se bore za trobojku. Mi smo spremni da pomognemo da organizujete što više teniskih turnira”.

Potom se obratio Novak Đoković, prvi put još od deportacije iz Australije.

“Danas sam želeo da se vidim sa vama jer sam kao građanin Srbije osetio potrebu da se zahvalim na podršci vašoj lično, i cele države, tokom nemilih događaja u Australiji. Bio sam sam u pritvoru u Australiji, ali nisam se osećao usamljeno. Imao sam podršku svih vas, mnogo dobronamernih ljudi iz celog sveta, javljali su se i pokušavali da mi olakšaju boravak u Australiji koji je bio neočekivan. Vi kao predsednik niste imali obavezu da mi pružite podršku kakvu jeste, to se ne podrazumeva, ali lično osećam veliku zahvalnost što ste stali iza mene i, pričali smo o tome, stavili sebe u kompromitovanu političku poziciju. Zbog toga sam izuzetno zahvalan i kao što rekoh, to se ceni i poštuje, ja kao građanin Srbije i sportista to ću dugo pamtiti. Moja veza ka srpskom narodu jača iz dana u dan. Ove okolnosti su pokazale da će ta veza biti doveka i zaista im se svima zahvaljujem”, poručio je Novak Đoković.

Javnost će još malo sačekati da čuje šta se zaista desilo u Melburnu, ali iz njegovog ugla. Đoković je poštovao odluku Federalnog suda, ali jasno je da je nezadovoljan.

“S obzirom na to da se nisam oglašavao u javnosti, molim za strpljenje, u narednih sedam do deset dana ću se obratiti medijima podrobnije i detaljnije sa svojom verzijom priče”, rekao je Đoković.

“Pobediće ih sve na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu. To ja predviđam!”, dodao je Vučić.

 

Izvor: Mondo.rs

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.