Novih 4.9 miliona Eura za Srbiju od EU

Ministar za evropske integracije, Jadranka Joksimović, Ambasador Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici i šefica UNOPS kancelarije, Mikela Telatin potpisali su danas u Beogradu sporazum o donaciji, vredan 4,9 miliona evra, za pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije KOVID-19. Ova donacija će omogućiti kupovinu respiratora, testova i zaštitne laboratorijske opreme. Partner u implementaciji je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge u Srbiji (UNOPS).

Donacija EU

Ovaj grant je deo finansijske podrške od 93 miliona evra, koju Evropska unija pruža Srbiji za hitne, kratkoročne i srednjoročne mere za suzbijanje posledica COVID-19.

U prilogu je saopštenje i forografija sa današnjeg potpisivanja sporazuma o donaciji, vredan 4,9 miliona evra, za pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije COVID-19. Zbog trenutne situacije potpisnici su ovaj sporazum potpisali u skladu sa propisanim merama.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.