Novoformirana Grupa građana “Pokret sad”: “Neophodno drugačije političko delovanje!”

Donedavni samostalni odbornici u valjevskom parlamentu dr stomatologije Snežana Mijatović i dipl. pravnik Đorđe Pavlović osnovali su Grupu građana “Pokret sad” i pod tim imenom će od  sada delovati na valjevskoj političkoj sceni. To je zvanično saopšteno i na 36. sednici Skupštine grada Valjeva, održanoj 30. novembra ove godine.

 

Pokret sad LOGO

Kako smo saznali u razgovoru sa osnivačima ove grupe građana, ideja o osnivanju “Pokreta sad” rodila se u maju mesecu, dosta se, kako kažu, radilo na tome, pripremalo, razgovaralo sa ljudima, i pre mesec i po dana doneta je odluka da se krene sa lokalnom pričom.

“Ovo je isključivo lokalna, valjevska priča. Videćemo kako će se dalje razvijati, razgovara se i razgovarćemo o nekim daljim potencijalnim sardnjama, ali za sada smo potpuno samostalni i isključivo se bavimo lokalnim temama”, kažu osnivača “Pokreta sad” i ističu da se uveliko već pripremaju za lokalne izbore, koji su trenutno njihovo glavno interesovanje i glavni cilj.

Na pitanje koga će podržati na predstojećim Republičkim izborima, odgovaraju da će svakako glasati i da naginju ka opoziciji, ali da se oko toga neće konkretno izjašnjavati jer nisu ni na čijoj listi i nemaju formalnu saradnju ni sa jednom partijom.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović, osnivač Grupe građana “Pokret sad”

Snežana Mijatović i Đorđe Pavlović su pre nekoliko dana u prvom saopštenju Grupe građana “Pokret sad” izvestili javnost da ovaj novoformirani pokret okuplja ostvarene i časne ljude koji imaju svoje profesije i poslovne karijere, ljude koji su zainteresovani za unapređenje uslova života svih građanki i građana Valjeva.

“Pokret sad” je grupa građana, čije je osnivanje pokrenuto sa idejom da je neophodno DRUGAČIJE političko delovanje kako bi se konačno stalo na put korupciji, zloupotrebi vlasti i javnih reaursa na štetu velike većine građana Valjeva, navodi se u saopštenju koje su potpisali Mijatović i Pavlović.

“Ako nam građani ukažu poverenje nikakve osvete, ni progona, neće biti, ali će biti – ODGOVORNOSTI I ZAKONITOSTI U RADU! Svako treba da odgovara za svoja dela, a posebno za nedela. Ključni zadatak svakog novopostavljenog funkcionera će biti da napravi reviziju rada svog prethodnika i to tako što će se angažovati spoljni revizori koji će taj posao obaviti profesionalno i nepristrasno. Za sve za koje se dokaže da su učinili krivična dela, nema abolicije i zaštite. Tužilaštvo i sudovi će moći bez pritisaka da rade svoj posao”, ističe se u saopštenju.

Osnivači Grupe građana “Pokret sad” pozvali su građane i građanke Valjeva koji osećaju nepravdu, ili su ugroženi na bilo koji način, da im se pridruže i da im pomognu da zajedno budu POKRETAČKA SNAGA koja će put ka socijalno odgovornom Gradu, u kome se poštuju osnovna ljudska prava i slobode, učiniti nepovratnim.

IMG-1da985df3417a8dba6ce6cd2fb4cb8ae-V

Snežana Mijatović, osnivač Grupe građana “Pokret sad”

Snežana Mijatović je u Skupštinu grada Valjeva ušla kao odbornik sa liste SPAS-a, a kasnije bila odbornik SNS-a kada se SPAS priključio naprednjacima. Pre 7 meseci napustila je SNS i u Skupštini delovalal kao samostalni odbornik.

Đorše Pavlović je u martu ove godine smenjen sa šefa Odborničke grupe SPS-JS, da bi u julu mesecu napustio SPS. Narednih 7 meseci bio je samostalni odbornik u gradskom parlamentu. Pavlović je u redovima socijalista bio od 2008. godine, u periodu od 2016. do 2020. godine obavljeao je funkciju sekretara Skupštine grada Valjeva, bio je potpredsednik GrO SPS Valjevo od 2016. do 2022. godine, godinu dana je bio zamenik predsednika GrO SPS Valjevo, a prošle godine bio jei član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

 

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.