Obavljena revakcinacija u KP domu, Poćuti, Stavama i Taoru

Uz redovan rad na vakcinalnom punktu „Narcis“ Dom zdravlja Valjevo je krajem prošle nedelje i za vikend obavio revakcinaciju u KP domu, Poćuti, Stavama i Taoru.

U četvrtak je u KP domu revakcinisana grupa zaposlenih i štićenika koja je prvu dozu AstraZeneke primila 13. marta. Osim njih 35 koji su primili drugu dozu vakcine, još osam je dobilo prvu.

Poćuta je bio prvi seoski centar u kojem je još 14. marta započeta organizovana imunizacija stanovništva, zajedničkom akcijom Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja. U petak je 61 meštanin ovog i okolnih sela primio drugu dozu AstraZeneke, a troje prvu dozu.

Na Stavama je u subotu 57 žitelja ovog i susednih sela primilo drugu dozu Sinofarma, a još pet prvu dozu.

Mobilna ekipa Patronaže u nedelju je u Taoru Sinofarmom revakcinisala 13 ljudi, dok je prvu dozu primilo dvoje, sve u kućnim uslovima. U prostorijama osnovne škole u Donjem Taoru desetak meštana je iskoristilo prisustvo medicinske ekipe da prekontroliše zdravlje. Mobilne ekipe Doma zdravlja svakodnevno rade revakcinaciju i daju prve doze u kućnim uslovima.

Tri nedelje posle vakcinacije, sledeće subote će od 8 časova drugu dozu Sinofarma primiti meštani Valjevske Kamenice i okolnih sela u tamošnjoj ambulanti. U nedelju od 8 do 11 časova biće organizovana vakcinacija u ambulanti Dračić.

Prošle nedelje je u „Narcisu“ revakcinisano 1.366 građana (Sinofarm, Fajzer i AstraZeneka), a vakcinisano 691.

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije Grada Valjeva zaključno sa 6. junom u Valjevu je prvu dozu primilo 27.208 ljudi, a obe doze 23.402 osobe (kompletno imunizovani).

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.