Obeležen dan Opštine Mionica

Polaganjem venaca na spomenik vojvode Mišića i dodelom opštinskih priznanja u ponedeljak je obeležen Dan Opštine Mionica. Vence su položile delegacije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, opštine Mionica, Policijske stanice Mionica i Udruženja penzionera “Vojvoda Mišić” iz Mionice.

Opština Mionica

Nakon polaganja venaca, predsednik opštine Mionica Boban Janković je uručio najveća priznanja opštine Mionica, “Zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića”, pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, stvaralaštva i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i ličnog primera u izvršavanju zadataka.

Opština Mionica

“Zlatnu plaketu sa likom vojvode Živojina Mišića” za 2020. godinu dobili su potpukovnik Manojlo Mićović, prvi u rangu 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i potpukovnik Saša Petrović, dobitnik godišnje nagrade za najbolju doktorsku disertaciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 2019. godinu.

Opština Mionica
“Šta reći, a da ne ponovimo ono što je već rečeno o brojnim vrlinama slavnog vojskovođe vojvode Živojina Mišića, koji je znao kada treba da preuzme odgovornost, koji je znao da donese prave odluke kada je cela srpska nacija bila dovedena u nezavidan položaj. Zahvaljujući njegovoj odlučnosti i pravim odlukama, Srbija je izvojevala jednu od najvećih pobeda, upravo ovde, između Maljena i Suvobora u Kolubarskoj bici. I kako se tada Vojvoda borio disciplinom i odgovornošću, tako se i mi danas borimo da postavimo jake temelje razvoja naše države, poštujući vrline koje su krasile Mišića”, rekao je predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

Opština Mionica

Po završetku ceremonije polaganja venaca i dodele opštinskih priznanja, gosti su obišli Muzej vojvode Živojina Mišića u Struganiku.

Opština Mionica

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.