Od četvrtka proširenje kapaciteta KOVID ambulante! Ostali pregledi odraslih u Novom naselju!

Zbog sve većeg broja pregleda (u utorak 719 odraslih, od čega 317 prvih pregleda), testiranja i analiza, Dom zdravlja Valjevo je primoran da od četvrtka, 16. septembra proširi kapacitete za preglede prehlađenih i KOVID pozitivnih pacijenata.

KOVID-ambulanta-spolja

Osim u prizemlju, od sutra će se ovi pregledi obavljati i na odeljenju Medicine rada (drugi sprat – levi deo). Pacijente će pregledati šest lekara istovremeno, od ponedeljka sedam. Radno vreme je od 7 do 22 časa. Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje i dalje će se obavljati u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu.

KOVID-amb.-iznutra

Ostali pregledi odraslih građana od sutra će se obavljati u ambulanti Novo naselje, uz radno vreme od 7 do 20 časova. U dve smene će raditi po četiri lekara Opšte medicine i Medicine rada. U novom naselju će funkcionisati i mini laboratorija.

Naglašavamo da će zdrava deca i trudnice u narednom periodu za laboratorijske analize ići u Biohemijsku laboratoriju Opšte bolnice.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

Pregledi radnika i drugi specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk.

Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.