Od danas počinje onlajn prijava za 100 evra, evo kako da se prijavite!

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je da svi punoletni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć.

Mali je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakao da građani mogu da se prijave preko sajta idp.trezor.gov.rs, dok penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će on biti isplaćen po automatizmu.

On je uputio poziv svim građanima da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći – isplatu 100 evra, i istovremeno najavio da će u petak početi sa radom i kol centar, pri čemu će preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Prijava za 100 evra trajaće do 5. juna, a isplata će se vršiti sukcesivno, na svakih pet dana, naveo je ministar i naglasio da je za tu meru država predvidela približno 60 milijardi dinara.

 

Evo kako da se prijavite onlajn za 100 evra

Najpre odete na web stranicu Uprave na trezor – idp.trezor.gov.rs.

Otvoriće vam se prozor, na kojem treba da kliknete na polje na kojem piše “Podnošenje prijave”.

100 evra

Nakon toga će vam se otvoriti prozor gde treba da upišete Jedinstveni matični broj građana (JMBG) i broj lične karte, kao i banka u kojoj imate tekući račun.

Oni koji nemaju tekući račun imaju dve opcije: da odu do neke od banaka i otvore tekući račun, što je kratkotrajan proces. Druga opcija, a tako su objavili iz Ministarstva finansija: ako državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun koji će nakon toga biti automatski biti otvoren bez troškova. Nakon što novac podignu, građanima će namenski račun biti ugašen.

100 evra

Kada ste uneli tražene podatke (daje vam opciju da izaberete banku), program će vas pitati da još jednom proverite da li ste tačno uneli podatke:

100 evra

Proverite podatke i kliknite na potvrdi ako ste sigurni.

Ako jeste, dobićete ovaj prozor:

100 evra

Uspešno ste se prijavili, a posle nekog vremena proverite da li je vaša prijava obrađena.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.