Od iduće godine dimničarske usluge u Valjevu

Tokom iduće godine možemo očekivati da Valjevo dobije dimničare, koji će raditi u okviru JKP „Toplana-Valjevo“. Na današnjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost na izmene i dopune Programa obavljanja dimničarskih usluga za 2021. godinu. Ovim programom su planirane aktivnosti na uvođenju nove usluge, a koje se odnose na kadrovsko popunjavanje i obuku zaposlenih, nabavku dimničarske opreme, za nabavku vozila, za šta je opredeljeno 7,25 miliona dinara.

JKP „Toplana-Valjevo“ je već preduzela prve korake ka početku obavljanja dimničarskih usluga i u radni odnos je primila četiri lica, na radno mesto dimničara. Jedan od uslova za obavljanje ove komunalne delatnosti je i konkurisanje kod nadležnog ministarstva za dobijanje licence, kao i tehnička opremljenost.

Pored obuke dimničara, ove godine će biti popisani i evidentirani dimovodni objekti, ložišni uređaji, ventilacioni kanali i uređaji koji će se obavezno kontrolisati i čistiti.

Biće izrađen i cenovnik ove komunalne usluge, ali i organizovana marketinška kampanja na informisanju građana.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.