Od Naled-a za Mionicu donacija zaštitne opreme

Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj (NALED) donirala je juče maske, rukavice i vizire opštini Mionica. Donacija je deo projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Pomoć u kući“.

Opština MionicaU okviru realizacije projekta najavljene su obuke za geronto-domaćice za pružanje usluge pomoći u kući za stara i invalidna lica, kao i efikasnost odnosa sa javnošću i značaj informacija u sistemu socijalne zaštite. Planirano je da se obuka održi 06. aprila 2021. godine.

-Zahvalan sam NALED-u na donaciji zaštitne opreme. Uspešno realizujemo projekat i pružamo pomoć najugroženijima. Ovakva vrsta podrške je od izuzetnog značaja za opštine poput Mionice koje pripadaju četvrtoj grupi po stepenu razvijenosti. – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Projekat „Pomoć u kući“ je namenjen starim i invalidnim licima kojima je potrebna pomoć. Za potrebe ovog projekta otvorena je i Kancelarija u Mionici, na adresi Jove Aleksića broj 12. Kancelarija radi svakog radnog dana, od 08-12 časova, gde se građani mogu obratiti za dodatne informacije.

Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj (NALED) i Nemačka razvojna agencija (GIZ) su opštini Mionica kroz sprovođenje ovog projekta u nekoliko navrata donirala više od 8000 maski i zaštitnih rukavica, 368 vizira, 188 litara alkohola, 360 litara hlorina, aparate za merenje šećera i krvnog pritiska, kao i prateću opremu za geronto domaćice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.