Od ponedeljka KOVID ambulanta u Novom naselju, Dom zdravlja u normalnom režimu

Zbog znatno manjeg broja pregleda, koji se poslednje dve nedelje kreću između 200 i 300 dnevno, uprava Doma zdravlja donela je odluku da od ponedeljka 8. februara KOVID ambulanta ponovo bude u Novom naselju, a zgrada Doma zdravlja bude na raspolaganju svim ostalim pacijentima.

Dom zdravlja Valjevo

Građani sa respiratornim infekcijama sumnjivim na koronavirus pregledaće se u Domu zdravlja i ovog vikenda, do nedelje uveče do 19 časova. Od ponedeljka 8. februara od 7 časova (pa do 21 sat svakog dana) KOVID ambulanta biće u Novom naselju. Kao i pre, tu će postojati jedna pedijatrijska ordinacija za decu i školsku omladinu.

U nedelju uveče obaviće se dezinfekcija svih prostorija Doma zdravlja, tako da će od ponedeljka 8. februara od 7 ujutro pacijenti moći da dolaze na redovne preglede u centralnu zgradu naše ustanove primarne zdravstvne zaštite. Pregledi odraslog stanovništva kod lekara opšte medicine i medicine rada su na drugom spratu, laboratorija je na prvom spratu, dok će dečje i školsko odeljenje biti u svom prostoru.

Sistematski pregledi dece za upis u prvi razred kod pedijatra, koji počinju u ponedeljak 8. februara, sprovešće se u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja, a ne u ambulanti Peti puk, kako je bilo predviđeno.

Od ponedeljka 8. februara odraslom stanovništvu će biti na raspolaganju i ambulanta u Domu penzionera, a pregledi radnika i drugi specifični pregledi se iz ambulante Divci vraćaju u Dom zdravlja (treći sprat).

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.