Odbijena tužba Gradskog pravobranioca

Viši sud u Valjevu danas je odbio tužbu gradskog pravobranioca Darka Kostića kojom je traženo da se Republika Srbija obaveže da gradu vrati u vlasništvo 11,8 hektara zemljišta u Popučkama, ili da isplati naknadu u novcu u iznosu od 156.114.000 dinara. To zemljište u budućoj Industrijskoj zoni u Popučkama Grad Valjevo je preko Republičke direkcije za imovinu bez naknade ustupio nemačkoj firmi Bizerba, koja u našem gradu planira da otvori fabriku.

Visi-sud-Valjevo-1

Gradski pravobranilac Darko Kostić, koji je pokrenuo ovaj sudski spor pred Višim sudom u Valjevu, u međuvremenu je smenjen sa mesta prvog čoveka Zajedničkog pravobranilaštva.

Upitan da prokomentariše ovakvu presudu Darko Kostić je rekao da nije očekivao ovakav ishod.

“Da kažem da sam očekivao ovakav ishod bio bi neiskren! Ja i sada čvrsto verujem da je tužbeni zahtev bio osnovan. Sud, naravno, ima pravo da donese drugačiju odluku i što bi rekli “važi se sudijska”. Hoću da verujem da svako radi svoj posao u skladu sa svojim najboljim znanjem i umećem. Sud ima pravo na svoje odluke, a ostavljena je mogućnost nezadovoljnoj strani da se žali. Kako će dalje ići, ostaje da se vidi”, rekao je bivši pravobranilac Valjeva.

U Pravobranilaštvu u Valjevu nismo mogli da dobijemo informaciju da li će se žaliti Apelacionom sudu u Beogradu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.