Odbojkašice Železničara završile takmičenje u evropskom Kupu CEV

Odbojkašice Železničara sinoć su se, pred svojim navijačima, časno oprostile od učešća u evropskim kupovima. U revanš utakmici šesnaestine finala Kup CEV uspele su da pobede nemačku ekipu Palmberg Šverin, ali ne i da se plasiraju u osminu finala. Želja je pobedio sa 3:2 (25:13, 23:25, 25:22, 26:28 i 15:9), dok je u prvom meču u Nemačkoj Šverin slavio sa 3:0.

ZOK-Lajkovac1

Železničar – Palmberg Šverin / CEV

Malo sreće je nedostajalo da lajkovačke odbojkašice dođu do tzv „zlatnog seta“, odnosno do pobede od 3:1. Očigledno veoma motivisane, fantastično su odigrale prvi set i ubedljivo ga dobile. Uz podršku publike, nastavile su sa sjajnom igrom u rezultatski izjednačenim i neizvesnim narednim setovima.

ZOK-Lajkovac-2

Železničar – Palmberg Šverin / CEV

Nažalost, u prelomnom četvrtom delu igre ekipa Železničara je propustila tri meč lopte, a Šverin iskoristio prvu. To je ujedno značilo i oproštaj od daljeg takmičenja, ali je ekipa Branka Kovačevića želela tu pobedu, tako da je smogla snagu da osvoji peti set.

Najefikasnija u Železničaru bila je izvanredna Aleksandra Uzelac sa 28 poena, a pratile su je Ivanović i Veltman sa 15 i Madan Rozales sa 14 poena. Tanja Stanojević je osvojila 8, a Antonijević 3.

ZOK-Lajkovac-3

ŽOK Železničar / CEV

Železničar definitivno nema sreću prilikom žrebanja za Kup CEV: prošle godine je u prvom kolu igrao protiv vrlo jakog turskog Ezačibašija, koji predvodi Tijana Bošković, a ove protiv odlične nemačke ekipe Palmberg Šverin.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.